Vergeet het Jamaicaanse bobsleeteam uit 1988, hier is de eerste Ugandese snowboarder

thomas 8 jan 2016 Entertainment

Op de Olympische Zomerspelen zijn de Afrikaanse landen altijd in groten getale aanwezig. Met hardlopen zijn ze bijna niet te verslaan en ook op andere atletiekonderdelen pakken ze altijd medailles. Op de Winterspelen zijn ze een stuk minder succesvol en dat is ook niet zo gek als je naar de thermometer kijkt. Toch is er zo nu een dan een Afrikaan die de stoute (snowboard)schoenen aan durft te trekken. Brolin Mawejje is zo iemand en hij heeft maar één droom en dat is om de eer van Uganda hoog te houden bij de volgende Olympische Winterspelen.

Brolin groeide op in zijn thuisland Uganda waar hij samen met zijn vader en zeven broertjes en zusjes woonde. Het arme leven in Uganda was niet gemakkelijk voor Brolin en toen hij de kans kreeg om bij zijn moeder in Amerika te gaan wonen pakte hij deze meteen. Daar ging het helaas niet veel beter, want hij werd veel gepest en had veel ruzie met zijn moeder. Uiteindelijk leek alles fout te gaan toen zijn moeder hem het huis uit trapte. Gelukkig voor Brolin kreeg hij nog één kans toen een Amerikaanse familie hem adopteerde.

Zijn nieuwe familie ging ieder jaar op wintersport en zo stond Brolin voor het eerst op een maagdelijk witte skipiste. Snowboarden werd zijn nieuwe liefde en sindsdien heeft hij maar één droom: met trots zijn geboorteland vertegenwoordigen bij de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea. Op dit moment is hij hard aan het trainen en het begint erop te lijken dat we hem straks in Zuid-Korea op de piste gaan zien staan. Red Bull zag hier meteen een mooi verhaal in en maakte de documentaire Far From Home: A Ugandan’s Olympic Journey die je gratis kan bekijken op hun website. Het is te hopen dat het hem gaat lukken, want deze baas verdient het gewoon om er over twee jaar bij te zijn en de vlag van zijn land te dragen.

Reageer op artikel:
Vergeet het Jamaicaanse bobsleeteam uit 1988, hier is de eerste Ugandese snowboarder
Sluiten