Met de caravan kun je een lekker stukje varen

redactie 15 sep 2018 Entertainment

Met de caravan op vakantie gaan is op zich al leuk. Je kan van tevoren alles naar je eigen smaak inrichten en je hoeft geen tent op te zetten. Wel fijn, zo blijft je relatie met je vriendin ook stabiel. Om de vakantie net nog effe chiller te maken is er nu de Caravanboat Departure One. Met dit gevaarte kun je naast kamperen ook een lekker stukje gaan varen.

Over het algemeen matchen kamperen en water niet echt, de Caravanboat Departure One is daarin de absolute uitzondering. Deze toffe caravan van 9 bij 3.5 meter is een kruising tussen een woonboot en een trailer. Het Duitse bedrijf Composite GmbH heeft deze oplegger in elkaar geflanst. Ze hebben al meer dan 10 jaar ervaring met boten fabriceren. Dus mocht je de campinglocatie shit vinden en je ziet een riviertje achter de camping liggen… Kies het ruime sop!

Van koelkast tot stuurhut

De caravan zelf is gemaakt van een 30mm geïsoleerde romp. Verder is het van alle gemakken voorzien. Zo kun je er douchen, je blaas legen, bier uit de koelkast pakken en is er elektriciteit aanwezig. Daarnaast zitten er in het fregat 4 bedden, luchtverwarming, een hoekbank en een groot panoramaraam. Tussen de keuken en de slaapkamer kun je de stuurhut vinden. Dat is wel zo handig. Zo’n ongeleid projectiel op het meer van Généve is immers levensgevaarlijk.

Hard gaan

De boot heeft een motor van 15pk, dat is niet bijster veel. Maar goed, op vakantie willen de meeste mensen rustig aandoen, dus dat komt goed uit. Mocht je wel harder willen; je kan er ook  een motor van 50pk aan hangen. Dan moet je nog wel even je vaarbewijs halen.

Prijskaartje

Het gevaarte van 2.7 ton is alleen in Europa te krijgen. Voor 60 duizend euro heb je er eentje. Oei. Dan heb je wel een camper en jacht in 1.

 

Reageer op artikel:
Met de caravan kun je een lekker stukje varen
Sluiten