Vanaf vandaag is ook in Nederland de kerk van het vliegende spaghettimonster een officiële religie

In Nederland zijn we vrij om in alles te geloven wat we willen. Ben je Katholiek? Prima! Geboren als Moslim? Geen probleem. Bijna alle geloven zijn in Nederland officieel toegestaan en sinds vandaag is Nederland nog een religie rijker. Het heeft even geduurd, maar vanaf heden is namelijk ook de kerk van het vliegende spaghettimonsters een officieel geloof.

Dirk Jan Dijkstra uit Emmen is de oprichter van de Nederlandse tak. Volgens deze kersverse aartsbisschop gingen het inschrijven bij de Kamer van Koophandel niet helemaal soepel. Zij vonden namelijk dat ze zich moesten inschrijven als vereniging, maar nu heeft Dirk Jan zijn gelijk gekregen en is het een officieel religie.

Ondanks dat de kerk van het vliegende spaghettimonster pas iets meer dan 10 jaar bestaat is hij al behoorlijk vaak in het nieuws geweest. Meestal was dat omdat een aanhanger met een vergiet op het hoofd een foto wilde laten maken voor zijn paspoort. Naast het op je hoofd dragen van een keukenhulpstuk moeten de aanhangers, die zich pastafari of spagnost noemen, zich houden aan de acht “liever-nieten” (alle acht kun je hieronder vinden). In deze regels staat vooral dat je goed met je medemens moet omgaan en dat je nooit met een lege maag een discussie moet aangaan.

Wil je meer weten over deze geniale religie en meteen lid worden? Check dan deze website! Je bent dan in goed gezelschap want ook Arjen Lubach en Georgina Verbaan zijn overtuigd pastafarian. Eindelijk een geloof zonder radicalisering en andere ellende. Al blijft dat altijd afwachten.

De acht "Liever-nieten"

1. Ik heb echt liever niet dat je… doet alsof je heiliger bent dan iemand anders wanneer je mijn noedelige goddelijkheid beschrijft. Als sommige mensen niet in me geloven dan is dat oké. Echt. Trouwens, dit gaat niet over hen, dus niet afdwalen.

2. Ik heb echt liever niet dat je… mijn bestaan gebruikt om mensen te onderdrukken, straffen, veroordelen of, je snapt het, je slecht te gedragen tegen anderen. Ik heb geen offers nodig en het begrip "zuiver" is bedoeld voor bronwater, niet mensen.

3. Ik heb echt liever niet dat je… mensen beoordeelt op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, hoe ze praten of hoe ze lopen, maar wees gewoon vriendelijk, oké? O, en laat dit eens doordringen: vrouw = mens. man = mens. Precies hetzelfde. De één is niet beter dan de ander, tenzij we het over mode hebben en sorry, dat heb ik aan vrouwen gegeven en een paar mannen die toevallig het verschil weten tussen lila en violet.

4. Ik heb echt liever niet dat je… je gedraagt op een manier die aanstoot kan geven aan jezelf of je willige partner met de wettige leeftijd EN geestelijke volwassenheid. Voor wie daar problemen mee heeft:, ik geloof dat de uitdrukking is: "doe ‘t effe lekker met jezelf", tenzij je daar aanstoot aan neemt; in dat geval moet je maar eens de TV uitzetten en voor de verandering een ommetje maken.

5. Ik heb echt liever niet dat je… discussieert met gehersenspoelde, vooringenomen, akelige mensen op een lege maag. Eet eerst en maak dan gehakt van ze.

6. Ik heb echt liever niet dat je… kerken/moskeeën/tempels bouwt van multimiljoenen euro’s voor mijn noedelige goedheid, wanneer het geld beter besteed kan worden aan bestrijding van armoede en ziekte, aan leven in vrede, liefhebben met passie en het goedkoper maken van breedbandkabel. Ik mag dan een alleswetend complex wezen zijn, maar ik hou van de simpele dingen in het leven. Ik kan het weten, ik ben de Schepper.

7. Ik heb echt liever niet dat je… rondbazuint tegen anderen dat ik met je praat. Zo interessant ben je niet. Word volwassen. Ik vertel je net dat je je naasten lief moet hebben, dat was een hint.

8. Ik heb echt liever niet dat je… bij een ander dingen doet die je met jezelf wil laten geschieden, als je in bent voor dingen die te maken hebben met, eh… veel glijmiddel, leer of vaseline. Als de andere persoon het wil (gelet op punt 4), ga ervoor, maak foto’s en in Mike’s naam, gebruik een condoom! Echt, het is maar rubber. Als ik had gewild dat het niet goed voelde had ik wel stekels toegevoegd, of zoiets. (RAmen).

Er waren eigenlijk 10 "liever-nieten", maar de profeet Mosey heeft er twee laten vallen op zijn weg naar beneden.

Reageer op artikel:
Vanaf vandaag is ook in Nederland de kerk van het vliegende spaghettimonster een officiële religie
Sluiten