Vanaf nu kun je voor nop bellen met Whatsapp

Redactie 31 mrt 2015 Entertainment

Draai je aantal belminuten maar lekker omlaag, want vanaf nu kun je helemaal gratis bellen met Whatsapp. Als je Androidgebruiker bent tenminste. Het enige wat je hoeft te doen is de laatste versie van Whatsapp te installeren. Als je dat hebt gedaan zie je gelijk in de het basisscherm van Whatsapp ‘oproepen ’ staan. Wij hebben het effe gecheckt. En jawel, het werkt! Het is by far de grootste verandering van de groene chatbrigade in jaren. Vier vragen, vier antwoorden.

Hoe werkt het?
De telefoongesprekken worden afgehandeld via het interwebs. Dat houdt in dat je geen belminuten kwijt bent en dat je je moeder vanaf nu nog sneller aan de lijn hebt.

Wat betaal je ervoor?
Wel kost bellen via Whatsapp MB’s, mits die via het mobiele netwerk gebeurt. Hoeveel MB’s een minuutje bellen kost, maakte het bedrijf dan lelijk genoeg weer niet bekend.

Kan ik nu ook gratis bellen met m’n backpackende vriendinnetje in Australië?
Ja! Mits je allebei op wifi zit. Kost het je helemaal niets, nada, noppes. Als je niet op wifi zit betaal je gewoon roamingskosten voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Dat kan nogal in de papieren lopen, dus denk goed na voordat je vijf uur lang avonturen met je chick aan het uitwisselen bent. 

Ja hallo, ik heb een iPhone. Komt dit ooit nog goed?
Mocht je nou een toestel bevingeren dat op iOS draait, dan moet je nog enkele weken wachten. Maak je geen zorgen jongen. Even geduld tonen.

Reageer op artikel:
Vanaf nu kun je voor nop bellen met Whatsapp
Sluiten