Van oude naar nieuwe modellen: AutoScout24 toont de ontwikkeling van 10 iconische auto’s

Redactie 6 dec 2017 Machines

Hoe heeft de Volkswagen Golf zich de afgelopen veertig jaar ontwikkeld? En hoe zag de Opel Corsa er in 1983 uit? AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, heeft de top 10 populairste occasions van de afgelopen twee jaar op een rij gezet en de verandering van deze 10 tijdloze en iconische auto’s in een moderne slider weergegeven.

Zoek de verschillen
Jurgen Vugts, Managing Director AutoScout24 Nederland: “Ieder jaar worden er weer nieuwe automodellen op de markt gebracht met innovaties en een nog strakkere uitstraling. Door de jaren heen heeft de autobranche zich sterk ontwikkeld. Daarom hebben wij voor de liefhebbers een slider gecreëerd. Hierin kun je in één oogopslag de designveranderingen zien, die de 10 populairste occasions de afgelopen jaren hebben ondergaan. Zo schuif je gemakkelijk van het oude naar het nieuwe model.” Dit is de top 10 meest populaire occasions in Nederland:

1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. BMW 3-serie
4. Opel Astra
5. Ford Focus
6. Opel Corsa
7. Renault Clio
8. Audi A3
9. Renault Mégan
10. Mercedes-Benz C-klasse

Van Pretty Woman tot Google Streetview
Het is geen verrassing dat de Volkswagen Golf met stip op nummer één staat in deze lijst van meest populaire occasions in Nederland, maar wat zijn leuke en opvallende feitjes over deze 10 iconische auto’s? We delen er drie.

  • De BMW 3-serie dook in 1990 op in de film ‘Pretty Woman’ met acteur Richard Gere achter het stuur.
  • De Opel Astra (generatie H en J) is internationaal regelmatig gebruikt om foto’s te maken voor Google Streetview.
  • De Ford Focus was in 2012 de bestverkochte auto ter wereld, mede doordat de motor ditzelfde jaar tot beste motor werd uitgeroepen.
Reageer op artikel:
Van oude naar nieuwe modellen: AutoScout24 toont de ontwikkeling van 10 iconische auto’s
Sluiten