Van deze tuinen wordt de BBQ standaard aan gezet

Redactie 2 jul 2017 Entertainment

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken op de zondagmiddag schiet bij elke Nederlander één woord door de hersenpan: barbeque. Het is bijna traditie en als jij op een lekkere zomerse namiddag zelf de bbq niet aan heb gegooid ruik je de speklapjes branden bij de buren.

Wat wij persoonlijk misschien wel het beste aan barbecueën vinden is niet zozeer het eten maar de gezelligheid en de chillmodus waar je in gelanceerd wordt zodra de kolen wit beginnen te gloeien. De tuinstoeltjes doen hun werk, de biertjes zijn koud en het stokbrood verpest je eetlust. Heerlijk, we love it. Helemaal wanneer de barbecue plaatsvindt bij iemand met een grandioos lekkere tuin waar zelfs een balletje hooghouden mogelijk is.

Eerlijk is eerlijk, vleesjes op het rooster gooien voelt anders als je op een klein balkonnetje staat, de rook naar binnen waait en je afgesloten staat van de rest de gezelligheid, toch? Dus kunnen we wel stellen dat de locatie (lees: tuin) het barbecue feestje tot immens hoge niveaus en grimmig diepe dalen kan brengen. Gezelligheid is gezelligheid, maar lekker onderuit kunnen zitten met gras onder je blote voeten en een goeie loungeset onder je reet is ook een vorm van gezelligheid.

Al met al proberen we dus te zeggen dat een mooi tuintje hebben een bezit is waar je zeer gelukkig van wordt en een goed georganiseerde barbecue is een heerlijk bruggetje waar we zelf enthousiast van worden. Niet zo’n tuin? Geen probleem, stap voor stap kom je er wel. Ga anders naar homingxl.nl en laat je verbazen over wat één stoel, plantje of tafel wel niet voor je tuin kan doen. Begin de evolutie van je tuin nu, dan promoveer je volgend jaar tot barbecue hosting master. Oftewel, een onofficieel certificaat van mannelijkheid. BAM, in the pocket.

Reageer op artikel:
Van deze tuinen wordt de BBQ standaard aan gezet
Sluiten