Van Braziliaanse superspits naar het keiharde gangsterleven

redactie 2 aug 2016 Entertainment

Vroeger was hij één van de beste voetballers ter wereld. Tegenwoordig chillt hij met drugsdealers, hangt hij een beetje rond in de sloppenwijken van Rio en schiet hij leuke plaatjes voor Instagram. Met een gouden AK-47, om maar iets te noemen. 

Adriano Leite Ribeiro heeft bij topclubs gespeeld als Inter Milan, Parma en AS Roma en het Braziliaans elftal. Genoeg geld verdiend om lekker luxe van te leven zou je zeggen, maar door een vermeende gokverslaving is daar bar weinig van over. In zijn sportieve loopbaan leefde hij ook al niet echt als een prof. Overgewicht, akkefietjes en hij liep meer naar de bar dan naar de 16-meter. En als we die beruchte dubbele vuistslag nog eens in ogenschouw nemen dan verbaast zijn carriéreswitch ons nou eigenlijk ook weer niet echt. 

Tegenwoordig heeft hij in plaats van de rest van zijn elftal een ander team achter zich staan. Zo zou hij beschermd worden door de Red Command. Een drugsbende uit Rio en zoals dat wel vaker gaat met drugsbendes: dat zijn geen types die gezellig een biscuitje bij je moeder komen eten. 

Hoe komt zo’n voormalige prof nou met dat soort gasten in aanraking? Wel, volgens de verhalen uit de wandelgangen heeft Adriano een motor voor de mannen gekocht zodat zijn familie beschermd zou worden. Op zich goed om dat soort jongens te vriend te houden, maar mede daardoor is hij de afgelopen maanden al vele keren gelinkt aan drugscriminaliteit. De foto’s die van hem zijn opgedoken met gang signs, wapens en obscure tattoo’s spreken ook niet echt in zijn voordeel. 

Van een van de gevaarlijkste aanvallers ter wereld tot drugscrimineel. Het kan verkeren in het leven. Dat bewijst het tragische verhaal van Adriano wel. 

 

Een foto die door adrianoimperador is geplaatst op

 

Een foto die door adrianoimperador is geplaatst op

 

Een foto die door adrianoimperador is geplaatst op

Reageer op artikel:
Van Braziliaanse superspits naar het keiharde gangsterleven
Sluiten