Valencia talent David Ruiz scheurt zijn kruisband door ‘slechtste schwalbe ooit’

De één noemt het slim, de ander noemt het matenaaien. De klassieke schwalbe is al decennia lang het meest onsportieve wat je kan doen op een voetbalveld, maar ergens is het ook wel weer slim. Kijk naar onze eigen Koning fopduik: Arjen Robben. De oud-PSV’er was deze week weer volop in het nieuws, want volgens VfL Bochum trainer Gert-Jan Verbeek ging de buitenspeler van Bayern weer erg gewillig naar het gras. Toch was dit niet het meest opvallende schwalbe nieuws van deze week, want die twijfelachtige eer is voor David Ruiz.

Bij een 1-1 stand in het UEFA Youth League-duel tegen Celtic besloot de getalenteerde verdediger als een stervende zwaan naar het gras te duiken. Kort daarna ontplofte het internet en al snel werd deze valpartij betiteld als de slechtste schwalbe ooit, totdat deze tweet online verscheen.

Achteraf gezien ging David toch niet helemaal uit eigen wil naar de grond, want het blijkt dat hij zijn knieband heeft afgescheurd bij deze actie. De vraag die nu iedereen bezig houdt is: ging hij naar de grond door de blessure? Of liep hij de blessure op door zijn schwalbe? Het antwoord zullen we waarschijnlijk nooit weten. Ruiz moet in ieder geval een maand of zes vanaf de kant toekijken, want dat is hoelang hij minimaal moet herstellen.

Schwalbe of niet, dit gun je natuurlijk niemand. Beterschap!

Reageer op artikel:
Valencia talent David Ruiz scheurt zijn kruisband door ‘slechtste schwalbe ooit’
Sluiten