Vakantiefoto’s van Pablo Escobar en zijn familie in Disney World

redactie 17 sep 2016 Entertainment

Beruchte drugsbaron, meedogenloze massa-moordenaar, de cocaïne-koning en de familieman die voor zijn land op kwam. Allemaal termen die slaan op de rijkste drugscrimineel die uit geleefd heeft: Pablo Escobar. Pablo ontdekte een gat in markt, je kon in Peru een kilo coke kopen voor $60 en in de VS verkopen voor $60.000. Door zijn snel groeiende en gigantische organisatie maakte hij op een gegeven moment z’n $60 miljoen per dag.

Maar als je zoveel geld hebt, waar geef je het dan aan uit? Precies, een lekker dagje plezier maken met de familie, in Disney World bijvoorbeeld.  

Volgens deze foto’s die op Reddit zijn geplaatst is de man waar de hele serie Narcos om draait ooit naar Disney Land geweest. Klinkt plausibel. Toch lijkt het er niet echt op dat Pablo het naar zijn zin heeft. Sterker nog, de blik in zijn ogen is als die van een brave echtgenoot die met z’n vrouw van schoenenwinkel naar schoenenwinkel moet slenteren. 

De foto’s komen uit 1981. Destijds had Pablo nog niet de totale greep over de onderwerld in Medellín en omstreken. Hij hoefde zich toen nog niet erg veel zorgen te maken over DEA-agenten en allerlei moordlustige vijanden. Maar het was nog steeds een grote jongen met een aantal grote bakken met cash in zijn bezit. Mede daardoor kon hij familietripjes als deze financieren.

Op zijn reis nam Pablo zijn vrouw Maria Victoria Henao mee, zijn vijf-jarige zoon Juan Pablo, zijn moeder Hermilda, zijn broer Roberto, zijn neef Gustavo Gaviria en zijn zus Alba Marina Escorbar. Het aparte van het bezoek aan Disney World is dat Pablo schijnbaar doodsbang was om sommige attracties in te gaan. Hij ging alleen af en toe erin voor zijn zoontje. Je zou denken dat de drugsbaron geen angst kende.

Toch had het bezoek aan Disney World wel indruk gemaakt op Escobar. Toen de hele familie weer veilig en wel terug was in Colombia besloot Pablo om een eigen pretpark te bouwen. Hacienda Nápoles, het had drie dierentuinen, 27 aangelegde meren, karts en mechanische stieren. Tegenwoordig heet dit park Pablo World en bezit inmiddels allerlei attracties. Ironische genoeg ook attracties waar Pablo zelf niet in zou durven.

Reageer op artikel:
Vakantiefoto’s van Pablo Escobar en zijn familie in Disney World
Sluiten