US Navy heeft een nieuw wapen maar ze hebben er niks aan

redactie 10 dec 2016 Entertainment

De Amerikaanse Marine heeft een prachtig nieuw wapen ontwikkeld, maar heeft er momenteel nog helemaal niks aan. Het wapen, de Long Range Land-Attack Projectile (LRLAP) staat op de USS Zumwalt en vuurt kogels van een zieke 155mm. Die kogels kunnen een doel raken op 110 kilometer afstand, maar ze kosten wel ongeveer een miljoen dollar per stuk. En dat is te prijzig voor de US Navy. Oeps. 

Niet geschoten is altijd mis

Volgens ontwikkelaar Lockheed Martin is de LRLAP het meest precieze wapen voor lange afstand in de geschiedenis van de marine. Als de hele aankoop was doorgegaan zoals ze die hadden gepland met 2000 kogels, zou de prijs over de twee miljard dollar komen. Er zouden ook eerst 32 Zumwalts gemaakt worden maar omdat het budget keihard werd overschreden werden het uiteindelijk maar drie.

De US Navy is nu op zoek naar een vervanging voor de knetterdure kogel en hoopt deze gevonden te hebben voor 2018. Dat kans dat dat lukt is klein, want de LRLAP is speciaal voor dit type kogel ontworpen. De dure kogels zijn niet het enige probleem waar de Amerikanen mee zitten, want de schepen vallen ook duurder uit dan verwacht. $4 miljard per schip.

Bron: Business Insider
Beeld: Lockheed Martin

Reageer op artikel:
US Navy heeft een nieuw wapen maar ze hebben er niks aan
Sluiten