Urban Track bouwt Defender om tot donker beest

koen 28 okt 2014 Machines

De Landrover Defender is een van de meest gerespecteerde en betrouwbaarste offroad-bolides uit de historie van vierwielerland. Zand, asfolt of modder, het maakt deze vierwiel aangedreven Brit niet uit. Maar qua uiterlijke kenmerken, valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Precies wat de boys van Urban Truck ook dachten. Zij staken de handjes uit de mouwen om de Defender een opwaardering te geven.

Onder de kap ligt een 2.2 liter turbodiesel die een upgrade van 50 pk heeft gekregen en het totale vermogen van de bolide nu op 170 pk brengt. De trekkracht bedraagt een 354 Newtonmeter. Verder is de wagen een beetje gepimpt met een nieuwe luchtfilterkit, roestvrijstaal sportuitlaatsysteem en heeft de intercooler een upgrade gehad.

Qua interieur heeft de Defender een stel Recaro Sportster CS Sport stoelen gekregen die bedekt zijn met Nappaleer, een leren stuur en zijn er aluminium accenten aangelegd die het interieur een sportief uiterlijk geven. Ook is er een dikke subwoofer aangebracht om met die vieze beats te kunnen blazen

De buitenkant is nog het vetst aangepakt door de dudes van Urban Truck. Een nieuwe motorkap, een set gruwelijke wielen met 18” inch velgen omringt door banden van BF Goodrich, een grill van KBX en een nieuw laklaagje maken de Landrover Defender nu op alle vlakken een gruwelijke bolide. Kijk maar!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Reageer op artikel:
Urban Track bouwt Defender om tot donker beest
Sluiten