Universal maakt remake van oude monsterfilms bekend

Redactie 23 mei 2017 Entertainment

Het lijkt de gouden eeuw van de filmuniversa te worden. De werelden van Harry Potter, Marvel, DC Universe, Lord of the Rings, X-Men en Game of Thrones doen het fantastisch, want we kijken tegenwoordig maar al te graag naar andere werelden.

Universal komt met een koekje van eigen deeg, door haar klassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uit te brengen; het vroegere Universal Studio’s ‘Home of the original Monsters’ zal binnenkort herrijzen als Dark Universe. Onder deze naam worden de klassiekers als Phantom of the Opera, Frankenstein, Dracula, Mummy en Wolf Man opnieuw geproduceerd.

Als eerste staat The Mummy (oorspronkelijk uit 1932) op de agenda, met Tom Cruise in de hoofdrol. Deze film zal vanaf 8 juni in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Hierna zal Universal uitpakken met Bride of Frankenstein, waarvoor ze Angelina Jolie hebben benadert voor de hoofdrol. Ook is bekend geworden dat Bill Condon, regisseur van de Disneyfilm Beauty and the Beast, deze film zal gaan verfilmen en dat de filmstudio wil dat de film op 14 februari 2019 in de bioscopen draait.

Voeg aan dit rijtje nog een Javier Bardem en Johnny Depp toe, en je weet dat het een succes gaat worden. Bardem zal het Monster van Frankenstein spelen en Depp gaat The Invisible Man vertolken, een personage uit de gelijknamige fim uit 1933.

 

Reageer op artikel:
Universal maakt remake van oude monsterfilms bekend
Sluiten