Tyson Fury is klaar voor zijn comeback en wil zijn bokstitels terugpakken van Anthony Joshua

Redactie 4 jun 2018 Entertainment

Binnen de bokswereld van het zwaargewicht zijn er nog heel wat gevechten die gevochten moeten worden. We krijgen maar niet wat ons hartje begeerd en dat is een boks gevecht tussen twee van de volgende drie mannen. Anthony Joshua, Deontay Wilder en Tyson Fury. Die laatste gaf twee jaar geleden zijn WBA, IBF, WBO, IBO boks titels op wegens mentale gezondheidsproblemen. De geruchten gaan dat we hem snel weer mensen zullen zien neerhoeken op het hoogste niveau.

Drie mannen zeggen de beste te zijn en we geloven ze alle drie. Alle drie zijn ze van ongekend hoog niveau en alle drie hebben ze nog nooit een wedstrijd verloren.

Drie kampioenen

Anthony Joshua is momenteel de wereldkampioen in de WBA, IBF, WBO en de IBO. Alle titels die twee jaar geleden nog van Tyson Fury waren. Deontay Wilder is de kampioen in de WBC en heeft 40 wedstrijden gewonnen waarvan 39 op knock-out. Tyson Fury is een hongerige oud-kampioen die zijn titels afstond in plaats van verloor. Deze driehoeksverhouding moet beantwoord worden!

“Ik ben de beste”

Tyson Fury weet het zeker, hij is de beste. In een interview vertelde hij: “We hebben twee kampioenen. Joshua, hij is een belt drager voor mij, wanneer ik terugkom is hij geen partij voor mij. De enige manier waarop hij mij kan raken is met een hand vol met rijst. Wilder is gevaarlijk tot het laatste moment in een gevecht, hij heeft een klap nodig. Maar hij is zwak bij de bakkebaarden en niet de beste bokser in de wereld.”

Comeback van de eeuw

Tyson Fury weet dat hij zichzelf gaat terugvechten naar de top. Als hij dat doet is het een van de mooiste comebacks ooit. Iemand die alles verloor op zijn top en in een dieptepunt raakte. Verslaafd aan cocaïne en met hevige geestelijke gezondheid problemen besloot hij al zijn titels op te geven en zich te focussen op zijn herstel. Als hij zich weer terugvecht naar de top is dat het boks verhaal van de eeuw.

Boksen in het bloed

We hopen het ten zeerste, de komende video geeft je een beetje een inkijk in Tyson Fury zijn komaf en verteld je wat over zijn carriere. Tyson Fury zijn familie zit al bijna tweehonderd jaar in het boksen vanaf beide kanten. Fury is daadwerkelijk zijn achternaam en hij is vernoemd naar Mike Tyson. Deze man moet en zal weer de beste van de wereld zijn, zie hier de video:

Foto: Shockmansion

 

Reageer op artikel:
Tyson Fury is klaar voor zijn comeback en wil zijn bokstitels terugpakken van Anthony Joshua
Sluiten