Deze 5 dingen moet je weten bij het kopen van een tweedehandsauto

redactie 10 feb 2019 Entertainment

Bijna elke man komt in zijn leven wel op het punt dat ‘ie zichzelf op een autootje trakteert. Nu zijn we jammer genoeg niet allemaal die rijke boy, die de nieuwste Audi of BMW kan veroorloven. Nee, we kijken al snel naar een leuk tweedehands exemplaar. Maar hé, daar zitten natuurlijk altijd wel wat pareltjes tussen. Om te voorkomen dat je na een paar dagen al langs de weg staat met een kapotte auto, geven wij je vijf gratis tips bij het kopen van een tweedehandsauto.

Je eerste indruk

Voelt het bij het begin al niet goed? Heb je het gevoel dat er is niet klopt. Is de auto te goedkoop, of zou de kilometerstand te laag zijn om waar te zijn? Ga dan op je onderbuikgevoel af en kijk verder. Er wordt veel geklooid met kilometerstanden en je wilt bovendien ook niet in een gestolen auto rijden. Ben je echt zwaar verliefd op de auto? Neem dan contact op met de verkoper en vraag informatie op. Bijvoorbeeld waarom hij van de auto af wil of waarom er zo weinig in gereden is.

Hoe ziet de auto eruit

In een advertentie wordt de auto op zijn best aangeboden. Mooie foto’s erbij, alles er op en eraan. Maar wat je vaak niet ziet, zijn de gebreken. Loop bij aankomst bij de verkoper dus een grondig rondje om de auto. Check op roest, lekkages, deursluitingen etc. Laat ook je neus wat werk doen. Muffe luchtjes of een overdreven benzinelucht kunnen duiden op een lekkage.

Take her for a spin

Maak ALTIJD een proefrit. Rij over verschillende wegen. Trap het gas een keer goed in en test de remmen. Negeer rare geluiden dan ook niet. Geluidjes zijn meestal een teken van slijtage. Ga ook vooral als een klein kind op alle knopjes drukken. Je wil natuurlijk ook weten of alles werkt.

Hoe ziet de auto er onder de kap uit?

Onder de kap is where the magic happens. Het hart van je, mogelijk, nieuwe bolide. Check dit daarom ook goed. Bekijk het motorblok bijvoorbeeld even goed. Zit er veel vettigheid en/of olie op, dan lekt íe waarschijnlijk wat. Dat gaat je later geld kosten. Dat willen we niet. Is de motor wel schoon? Kijk dan na je proefritje nog een keer.

Verzeker die bak goed

Mocht de auto door je grondige keuring zijn gekomen. Zorg dan dat je de nieuwe vierwieler goed verzekert. Je wil niet voor verassingen komen te staan en het is een kleine moeite. Je kan tegenwoordig makkelijk een autoverzekering vergelijken, zo weet je zeker dat je niet teveel lapt, want te veel lappen, daar hebben we een broertje dood aan. Have fun met je nieuwe racemonster!

Reageer op artikel:
Deze 5 dingen moet je weten bij het kopen van een tweedehandsauto
Sluiten