Twee interessante Android-telefoons

Redactie 6 apr 2017 Entertainment

De keuze is reuze. Bijna iedere week is er wel een fabrikant die een Android-smartphone lanceert. Door dit woud is het voor sommigen moeilijk om een keuze te maken. Om je daarbij te helpen bespreken we in dit artikel kort twee interessante Android-telefoons: de Motorola Moto G5 en Samsung Galaxy S8.

Motorola Moto G5
De smartphoneafdeling van Motorola is weliswaar in handen van Lenovo. Desondanks hebben de Chinezen besloten om de merknaam Motorola te houden als we het over de Moto G-serie hebben. Dat is ook niet zo vreemd, want Motorola is een ijzersterk merk met een goede reputatie als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Bij de Moto G5 is dat niet anders.

De eerste Moto G-telefoon werd in 2013 gepresenteerd. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en bij de vijfde generatie aanbeland. Het verschil met zijn voorganger, de Moto G4, is duidelijk zichtbaar. De Moto G5 is een aluminium jasje aangemeten. Hierdoor ziet hij er niet alleen geweldig uit, maar ligt hij ook goed in de hand. Om hem wat handzamer te maken dan de Moto G4 heeft Lenovo het scherm een stuk kleiner gemaakt: 5 inch in plaats van 5,5 inch. Je hebt dus niet langer lange harken nodig om hem met één hand te bedienen.

Onder de motorkap vinden we onderdelen die typerend zijn voor een midrange telefoon. Niet bijzonder snel, maar krachtig genoeg voor alledaagse zaken zoals internetten, WhatsApp en social media. Je krijgt helaas maar 16 GB aan geheugen. Als je een microSD-kaart koopt kun je het geheugen uitbreiden tot 256 GB. Dat is vaak stukken goedkoper dan een smartphone kopen die standaard met meer geheugen is uitgerust. Tot slot komt de Moto G5 met een vingerafdrukscanner. Wachtwoorden en pincodes zijn te achterhalen, een vingerafdruk is uniek en bijna niet na te maken.

De Moto G5 prijzen variëren per aanbieder, maar liggen allemaal net onder de 200 euro. Voor dat geld heb je een compacte, krachtige en veilige smartphone. Een goed alternatief voor als je niet zo veel hebt of wil besteden aan een mobiele telefoon.

Samsung Galaxy S8
Voor wie geld geen rol speelt, is er de Samsung Galaxy S8. Samet met de Samsung Galaxy S8 Plus werd het vlaggenschip eind maart gepresenteerd. Dit toestel is het tegenovergestelde van de Motorola Moto G5. Zo komt de Galaxy S8 met een 5,7 inch groot Super AMOLED-display met een schermresolutie van 2960 bij 1440 pixels. Het is de eerste keer dat Samsung een smartphone met zo’n groot scherm en hoge resolutie op de proppen komt.  Samsung noemt dit ook wel het Infinity Display en komt met een ongekend enerverende filmervaring. Ken je die vervelden zwarte balken onder en boven video’s? Deze zijn verleden tijd dankzij het Infinity Display.

Zoek je een smartphone met brute rekenkracht? Dan ben je bij de Galaxy S8 aan het juiste adres. Geen taak is te zwaar voor de Exynos 8895. Deze processor is ontworpen door niemand minder dan Samsung. Zo weet je dat de hard- en software optimaal met elkaar samenwerken om de allerbeste prestaties neer te zetten.

De Motorola Moto G5 noemden we zojuist veilig vanwege zijn vingerafdrukscanner. Als je dat als maatstaf neemt, dan is de Galaxy S8 het neusje van de zalm. Naast een vingerafdrukscanner is het vlaggenschip tevens uitgerust met een irisscanner, gezichtsherkenningssoftware en Samsungs eigen beveiligingsplatform Samsung Knox en Veilige Map. Alle bestanden en apps die je in de Veilige Maps plaatst, worden nog eens extra goed beveiligd door Samsung.

Tot slot is de Galaxy S8 super veelzijdig dank Bixby. Bixby is Samsungs antwoord op Siri en Google Assistant en werkt nauw samen met de camera. Als je bijvoorbeeld een foto neemt van een smartwatch, dan laat Bixby zien hoe het horloge heet en waar je deze kunt kopen. Ook kun je de camera gebruiken om een leuk restaurant te zoeken of teksten te vertalen. Handig als je in het buitenland bent en de taal niet machtig bent.

De beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8 met abonnement vind je op GSMinfo.nl. In tegenstelling tot de Moto G5 moet je wel tot eind april wachten totdat de Galaxy S8 bij jou op de deurmat valt.

Reageer op artikel:
Twee interessante Android-telefoons
Sluiten