Tsjechische gast draagt vanwege zijn geloof een vergiet op zijn paspoortfoto

De Tsjechische autoriteiten hebben de 28-jarige Tsjech Lukas Novy toestemming gegeven om een vergiet op zijn hoofd te dragen op de foto voor zijn paspoort. Volgens Lukas zelf moet hij dit keukenhulpstuk als hoofdeksel gebruiken vanwege zijn geloof. De man is namelijk aanhanger van de kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Volgens een woordvoerder van de lokale overheid konden zij dit verzoek niet weigeren. “Volgens de wetten van Tsjechië zijn hoofddeksels toegestaan om religieuze en medische redenen, zolang zij niet het gezicht bedekken.” aldus de woordvoerder.

Het geloof dat ze man aanhangt klinkt misschien als een grap, maar het bestaat echt en wordt ook wel pastafarianisme genoemd. Het begon in 2005 in Amerika als reactie op het creationisme. Bij deze geloofsovertuiging geloven mensen dat alles in dit universum is ontstaan uit een scheppingsdaad. Binnen de kerk van het Vliegende Spaghettimonster zeggen ze dat de aarde en alles eromheen net zo goed gemaakt kan zijn door een vliegend monster gemaakt van spaghetti.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurd is, want in 2009 kreeg de Oostenrijker Niko Alm hetzelfde voor elkaar met zijn rijbewijs. Ook hij leverde een pasfoto in waarop hij een vergiet als hoofddeksel droeg. Dit moet haast wel het meest bijzondere geloof ooit zijn.

Reageer op artikel:
Tsjechische gast draagt vanwege zijn geloof een vergiet op zijn paspoortfoto
Sluiten