Trailer Zero Days maakt ons klaar voor komende cyberoorlogen

Redactie 26 mrt 2017 Entertainment

In juni 2010 wordt het virus Stuxnet ontdekt. Het zeer geavanceerde virus heeft als missie het uitschakelen van de nucleaire systemen van een Iraanse kerncentrale. Al snel rijzen er vragen op want waarvandaan is dit nietsontziende en enorm lastig te stoppen virus afkomstig en waarom is het gemaakt?

In Zero Days gaat documentairemaker Alex Gibney op zoek naar de hackers die enkele jaren geleden malware verspreidden die bekendstaat als Stuxnet. Een virus zo krachtig dat geen computer ertegen bestand bleek. Hij komt een cyberoorlog op het spoor die ontketend blijkt te zijn door Amerikaanse en Israëlische geheime diensten met als doel het nucleair programma van Iran te saboteren.

Stuxnet werd zo zwaar geheimgehouden dat tot op de dag van vandaag geen enkele vertegenwoordiger van de Amerikaanse of Israëlische overheid zijn betrokkenheid publiekelijk heeft toegegeven, laat staan verantwoordelijkheid heeft genomen.

ZERO DAYS doorbreekt deze geheimhouding door nieuwe informatie over het Amerikaanse cyberwapen-programma bloot te leggen. Binnen milliseconden kunnen deze wapens een gehele infrastructuur, zoals elektriciteitsnetten, ziekenhuizen, transportsystemen en waterzuiveringsinstallaties, platleggen of vernietigen ongeacht de afstand en zonder dat het doelwit er ooit achter zal komen wie de aanval heeft uitgevoerd.

Nu de spanningen in de wereld toenemen en er op belangrijke posities enigszins gekke mannen zitten, denk hierbij aan Trump, Poetin en Erdogan, is deze documentaire zeker actueel en laat ons nadenken over de invloed van de online wereld in het ons leven. Een intelligent virus kan een samenleving gigantisch ontregelen en meer schade aanrichten dan je zou verwachten! 30 maart komt ZERO DAYS uit.

Reageer op artikel:
Trailer Zero Days maakt ons klaar voor komende cyberoorlogen
Sluiten