Gepimpte Toyota Land Cruiser breekt snelheidsrecord en is wel 30.58 km/u sneller

Redactie 9 mei 2017 Machines

Over het algemeen gaat het bij recordpogingen waar auto’s bij betrokken zijn om snelheid. Welke paradepaardje rijdt het hardst? Bugatti’s, Audi’s, Ferrari’s, ze komen allemaal voorbij op de racebanen en de recordboekjes. Toyota verwacht je toch iets minder snel in dat rijtje. Toch staan ze er nu, met de Toyota Land Cruiser. Jep, een Land Cruiser die het snelheidsrecord met 30.58 km/u meer vermorzeld.

Toyota zette NASCAR-coureur Carl Edwards achter het stuur van de Land Cruiser die speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt werd tot Land Speed Cruiser. Aan creativiteit kan Toyota nog wel wat winnen… Ongelijk hebben ze niet met de benaming. De bolide knalde met een snelheid van 370.18 km/u over de baan, 30,58 km/u sneller dan de vorige recordhouder.

De heftige aanpassingen op de normale 5.7-liter  V8 motor hebben ertoe geleid dat dit monster over 2.000 pk beschikt. Bizar toch. Twee Garrett-turbo’s van voetbalformaat die tot 55 PSI aan druk kunnen leveren, aangepaste cilinders en een nieuw spruitstuk staan aan de basis van deze recordbrekende Land Cruiser.

Volgens Edwards begon de Land Cruiser bij een snelheid van 362 km/h “[…] wat zoekerig te worden”. Dat kunnen we ons best voorstellen.

Reageer op artikel:
Gepimpte Toyota Land Cruiser breekt snelheidsrecord en is wel 30.58 km/u sneller
Sluiten