Fastfood eten serveren in een sterrentent zonder dat de gasten het doorhebben. Het klinkt onmogelijk, maar het is Neal Fraser toch aardig gelukt. Deze topchef nodigde onlangs 40 foodbloggers uit om een hapje te komen eten in zijn restaurant Redbird. Het enige dat hij zijn gasten vooraf vertelde is dat hij ging koken met experimentele en verse ingrediënten. Deze zogenaamde experimentele ingrediënten waren dus helemaal niet zo bijzonder als je zou denken, want het was gewoon McDonalds eten. Zo maakte hij een avocado soep van de McDonalds guacamole en bouwde hij een quarter pounder om tot een luxe gehaktballen gerecht.

Na afloop werd bekend gemaakt dat het ging om een reclamestunt voor het fastfood restaurant. Het doel was om aan te tonen dat de ingrediënten die McDonalds gebruikt niet zo anders zijn als die van een sterrentent. Toffe actie, zolang ze maar niet gaan denken dat ze ook de prijs van sterrenrestaurants over kunnen nemen.

 

A chilled and peppery avocado soup made by @nealfraser. But this isn’t made with ingredients from @Redbird, it’s @McDonalds.

Een foto die is geplaatst door Follow My Gut (@followmygut) op