Titanic II gaat dezelfde doemtocht varen in 2022

redactie 24 okt 2018 Machines

Wie heeft er nou niet de film gezien met Leonardo DiCaprio en de bloedmooie Kate Winslet. Menige vrouwen (en ook mannen) hebben aardig wat tranen laten vallen toen Leo verdween in de ijskoude zee. De film was in elk geval een stuk succesvoller dan het schip zelf. De Titanic voer in 1912 van Southampton naar New York. Zoals jullie weten maakte een ijsberg een abrupt einde aan de tocht van het alom geroemde schip. Ruim honderdtien jaar later gaat Titanic II dezelfde doemtocht varen. 

De Australische miljonair Clive Palmer maakte in 2012 bekend dat hij een replica wilde bouwen van de Titanic, hij richtte daarvoor de Blue Star Line op. In 2015 werd de bouw ervan stilgelegd door financiële troubles, hierdoor leek het even niet door te gaan. Het komt echter toch goed, want de bouw is weer hervat. Volgens de planning die er nu ligt zal het schip in 2022 klaar zijn. Dan gaat het  schip een enorme eind varen van Dubai naar Southampton om vanuit daar dezelfde toch als de eerste Titanic te gaan varen, maar dan wel zonder ijsberg. Daarna zal het schip worden gebruikt voor wereldwijde cruises.

Scheepsramp

Het White Star Line schip Titanic werd ook wel onzinkbaar genoemd. Het in Belfast gebouwde schip was een van grootste en luxueuze schepen van die tijd. In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam het schip in aanraking met een ijsberg. Binnen drie uur zonk het schip naar de bodem van oceaan. 1522 mensen kwamen om bij deze grote scheepsramp. Het verhaal van het schip spreekt duidelijk tot verbeelding er zijn vele boeken over geschreven, met de film uit 1992 als grote kers op de steeds groter wordende taart.

Titanic

Replica Titanic

De Titanic II lijkt heel erg veel op zijn voorganger. Zo krijgt het dezelfde huttenindeling, maar  dan wel voorzien van allerlei moderne snufjes en veiligheidsmaatregelen. Het schip kan straks zo’n 2400 passagiers vervoeren en er is plaats voor honderden bemanningsleden. Er is zo’n 500 miljoen dollar uitgetrokken voor de bouw van de Titanic II. Nou maar hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt. Anders moeten ze Leo en Kate maar weer op laten draven voor een remake.

Titanic II
Foto: Blue Star Line Foto: Blue Star Line
Reageer op artikel:
Titanic II gaat dezelfde doemtocht varen in 2022
Sluiten