Je kunt binnenkort mee bikkelen met de allereerste Titan Swim in Nederland

Redactie 5 jul 2018 Entertainment

Er zijn tegenwoordig heel wat evenementen waarbij je je even flink moet inzetten. Door de modderen klauteren, obstakels vermijden of je doet mee met Cheese Rolling. Wat we nog niet in ons land hebben is de Titan Swim. Een parcours honderd procent over het water. De eerste editie in Nederland vindt plaats op 19 augustus in Rotterdam.

Het is eigenlijk heel simpel. Je moet een parcours afleggen van 1 kilometer. Klinkt makkelijk, maar dat is het totaal niet. Je moet een conditie hebben van niveau Maarten van der Weijden. Eén kilometer zwemmen doe je niet zomaar. Als je het omrekent in aantal baantjes, zijn het er toch wel veertig.

Heavy shit

Onderweg kom je 15 à 16 obstakels tegen. Je moet hier overheen, doorheen of langs komen. Sommige zijn gemakkelijk, maar er zitten ook een paar hindernissen bij waarbij je denkt: huh, hoe ga ik dit nu fixen? Uithoudingsvermogen heb je du zeker nodig. De organisatie gokt dat je ongeveer anderhalf uur over de route doet. Daarna ben je heel zeker bek af en heb je wel een biertje verdient. “1 kilometer lijkt niet ver, maar zijn toch veertig baantjes. Iedereen moet vanwege de veiligheid een zwemvest aan én daardoor wordt het zwemmen zwaarder.”

Fitnessmaten

De eerste Titan Swim vindt dus plaats in Rotterdam op 19 augustus op de Willem-Alexander Roeibaan. Daarna verhuizen ze alles naar Ewijk. 2 september vindt daar het eerste startschot plaats. Je kunt individueel meedoen, maar ook met je hele vriendengroep. Lekker fit doen met je fitnessmaten. Je kunt je hier opgeven. Check ook even de onderstaande video. Weet je waarom wij net alsof doen dat het allemaal mega zwaar is. Is het ook, geloof ons.

Titan Swim – alle obstakels

Nogmaals een leuk overzicht van wat er jullie te wachten staat! ????Willen jij en je vrienden op de hoogte blijven van Titan Swim ? ?⚠️ Acties (gratis tickets, etc..) ⚠️ Nieuwe locaties ⚠️ etc…Reageer dan op deze video en kijk wat er gebeurt! ?

Geplaatst door Titan Swim op Woensdag 4 juli 2018

Reageer op artikel:
Je kunt binnenkort mee bikkelen met de allereerste Titan Swim in Nederland
Sluiten