5 tips waardoor jij beter kunt slapen tijdens deze warmte

luc 2 jul 2015 Entertainment

Teeeeeeeeeeering wat is ‘t heet! Gewoon niet te doen. Hoe kunnen we nou om 9 uur op werk verwacht worden, wanneer we ‘s nachts geen oog dicht kunnen doen van de warmte. Zonder deken slapen voelt vreemd, maar met deken is het te warm. Je kussen om de tien minuten omdraaien gaat ook niet werken. Maar gelukkig helpt de wetenschap ons met dit probleem en hebben we vijf tips voor je waardoor jij vannacht een goede nachtrust kunt pakken.

1. Open je ramen voordat je gaat slapen
Oké, dit is de meest logische stap, maar wil je nog enige vorm van frisse lucht, dan is dit thé way to go.

 

2. Gooi je lakens in de vriezer
Hier had je niet aan gedacht hè? Doe dit een half uur voordat je gaat slapen en je lakens moeten lang genoeg koud blijven om je de hele nacht koel te houden.

3. Neem een lauwe douche voor het slapen gaan
De meeste mensen zouden denken aan een koude douche. Fout! Na een koude douche probeert je lichaam zich op te warmen, en dat is precies wat je niet wilt. Een lauwe douche is daarom perfect.

 

4. Maak een airco van je ventilator
Airconditioning kan vrij duur zijn, maar van een simpele ventilator kun je gemakkelijk een airco maken. Het enige wat je hoeft te doen is één of meerdere flessen met ijs voor je ventilator te plaatsen. Door het ijs zal de lucht koud aanvoelen.

 

5. Leg je matras op de grond
Hitte stijgt, dus wanneer je matras op de grond ligt vermijdt je een groot deel van de hitte.

Reageer op artikel:
5 tips waardoor jij beter kunt slapen tijdens deze warmte
Sluiten