Twee ex-Navy SEALs geven tips waardoor je een betere leider wordt

redactie 2 okt 2018 Entertainment

De SEALs zijn een speciale eenheid van het Amerikaanse leger. SEAL is dan ook een afkorting voor sea, air en land. De real life actiehelden zijn namelijk inzetbaar op al deze vlakken. Zoals je wellicht verwacht zitten hier inderdaad alleen de best getrainde gasten bij. Twee van deze gasten geven jou nu tips waardoor je een betere leider wordt, vet toch?

Waardevolle tips

De twee heren in kwestie zijn Leif Babin en Jocko Willink. Zij zaten allebei bij de Navy SEALs en hebben recent het boek ‘Exteme Ownership’ geschreven. Daarover heeft Business Insider ze geïnterviewd. In dit interview gaven de mannen twee waardevolle tips om een betere leider te worden.

Durf te vragen

Een grote fout die veel leidinggevenden volgens Babin en Willink maken is het niet durven vragen. Als leider, directeur of supermarktmanager wil je natuurlijk, zeker als je nieuw bent, niet onzeker lijken tegenover je onderdanen. Toch zouden ze dat beter wel kunnen doen zeggen de ex-militairen. Dit geeft de mensen die voor je werken een beter gevoel doordat je laat zien dat je ze vertrouwt. Ook voorkomt het een hoop gezeik doordat je datgene wat je niet helemaal snapt niet verpest.

Abstracte tip

De tweede tip is dat je niet overal excuusjes voor moet gaan verzinnen. Babin en Willink zeggen dat mensen vaak denken dat de problemen die ze ervaren zo uitzonderlijk zijn dat niemand ze kan helpen. Bullshit, vinden de heren. Schuif het niet voor je uit, maar los het op. Beetje een abstracte tip, maar ja, ga jij dat twee ex-Navy SEALs vertellen? Precies. Goeie tip dus.

Das Dritte Reich

Zo, deze twee tips maken jou als het goed is tot een eersteklas wereldleider. Misschien flik jij het straks wel das Dritte Reich op te bouwen. Weet jij veel. Als je nog steeds niet helemaal overtuigd bent van je leiderschipkwaliteiten hebben we hier nog een tip voor je. Nou ja, de ex-militairen hebben nog een tip voor je.

Maxim

Reageer op artikel:
Twee ex-Navy SEALs geven tips waardoor je een betere leider wordt
Sluiten