Thor Trucks wil Tesla verslaan met de ET-One

Redactie 22 dec 2017 Machines

Een nieuw start-up bedrijf van een elektrische truck is van plan is om een e-semi op de markt te brengen. Dan zou goed nieuws kunnen zijn voor iedereen die geen voorbestelling bij Tesla heeft geplaatst. Als we de ontwikkelaar van de Thor Trucks ET-One kunnen geloven kan Elon Musk zijn borst nat maken.

Dat zijn geen loze woorden, het is menens. Het zelfverzekerde bedrijf wil in 2019 beginnen met de eerste leveringen, een jaar voor de lancering van Tesla’s elektrische krachtpatser. De in Los Angeles gevestigde vrachtwagen bouwer beweerd tot 30% meer vermogen te bieden met de elektrische vrachtwagen dan diesel. Waarbij het ook nog eens nul procent emissie heeft.

Geschikt om meer dan 36.000 kg op te beuren, heeft de ET-One een bereik van ruim 480 km en een topsnelheid van 112 km/u. Specs die misschien onder doen voor de Tesla-versie, maar met een eerdere levertijd zijn de meeste truckers misschien al voorzien als de Tesla het levenslicht ziet. En hoopt Thor Trucks dus een flinke slag in de concurrentiestrijd te slaan. Het voorlopige model ziet er in ieder geval elektrisch veelbelovend uit.

Foto’s: Thor Trucks

Insidehook

Reageer op artikel:
Thor Trucks wil Tesla verslaan met de ET-One
Sluiten