Terugkijktip: Theo Janssen en Marcel van Roosmalen in DWDD

Redactie 3 feb 2019 Entertainment

Theo Janssen was een topvoetballer in de Eredivisie die speelde voor Vitesse, FC Twente en Ajax. Naast zijn geweldige linkerbeen, viel hij ook op als kleurrijk karakter in de grijze muizenfabriek van de voetballerij. Nu is er in de vorm van Op Pad met de Dikke Prins een boek verschenen over Theo en om dat een beetje te promoten gingen Theo en Marcel van Roosmalen langs bij De Wereld Draait Door.

Het leverde een heerlijk gesprek op waarbij de lach een zekerheidje is. Niet in de laatste plaats vanwege schrijver Marcel van Roosmalen, die op gortdroge wijze verteld over hoe het boek met Theo tot stand is gekomen. Zo bleek afspreken nog al eens wat lastig, had Theo soms geen reet te vertellen en schijnt elke scheet van Theo te zijn genoteerd. Theo heeft geen idee, want die heeft het boek niet gelezen. Theo: “Er waren meerdere mensen geïnteresseerd om een boek over mij te schrijven. Toen dacht ik op gegeven moment ‘Waarom niet? Als ze dat willen dan krijgen ze een boek’. Met een big smile: “Nou, ze hebben ‘m gekregen. Wat erin staat, geen idee. Het zal wel goed zijn.”

Het zal de Nobelprijs voor de Literatuur niet winnen, maar als we dit gesprek dit kan niet anders dan een boek worden die je met een grote glimlach gaat lezen. Man man man, wat zijn Theo en Marcel een heerlijk kolderiek duo. Kunnen die twee niet een eigen programma krijgen? Als je wil lachen vandaag, dan moet je dit gesprek absoluut terugkijken. Mooiste televisiemoment van de afgelopen week, als je het ons vraagt.

Reageer op artikel:
Terugkijktip: Theo Janssen en Marcel van Roosmalen in DWDD
Sluiten