The Punisher is het nieuwe badass vervoersmiddel van het Russische leger

redactie 7 mrt 2016 Machines

Poetin geeft ons graag het idee dat hij een man van staal is die geen extra bescherming nodig heeft. We hebben hem al met ontblote torso zien paardrijden, schieten en vissen en je verwacht elk moment dat er een foto opduikt waarop hij met blote handen een beer omlegt. Toch lijkt het alsof Poetin ook graag gepantserd onderweg is, gezien zijn recente inspectie van de nieuwe anti-terreur voertuigen van Rusland.

Bij de auto inkoop voor het Russische leger werd onder andere een speciale ZiL Karatel besteld. Dit voertuig wordt wel vergeleken met de Batmobile vanwege zijn uiterlijk, maar het toeval wil dat de auto dezelfde naam draagt als een ander Marvel karakter. Het is niet duidelijk of de Russen de auto moedwillig naar de Punisher hebben vernoemd. Waarschijnlijk is het een waarschuwing dat je niet met dit voertuig moet fucken: het pantser biedt bescherming tegen explosies en zware projectielen. Bovendien zitten wapens van de zwaarste categorieën in de wapenuitrusting.

Ondanks het vrij logge uiterlijk en een gewicht van 12.000 kilo haalt de Karatel toch nog een snelheid van 150 kilometer per uur. Dat is vooral te danken aan de 8 cilinder motor met 730pk. Hij biedt plaats aan tien personen, inclusief een bevelhebber en een bestuurder. Zes militairen zitten ruggelings op de as en twee houden de achterkant in de gaten. Naast deuren aan beide zijden, heeft de Punisher ook een hydraulische ingang aan de achterkant.

Deze antiterreurwagen is speciaal gebouwd voor de Russische veiligheidstroepen en wordt gebruikt in de strijd tegen terrorisme en voor grenscontroles en veiligheidsmissies. Poetin zal er dus niet zelf in rijden of in worden vervoerd. Denken we. Maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Hij heeft immers genoeg aan 1 pk en z’n blote handen.

Als je ook behoefte hebt aan een veiligere auto verkoop je oude auto snel aan wijkopenautos. Dan heb je alle tijd om snel je eigen Punisher te kopen. Deze Zil Karatel zal het niet worden, want hij is exclusief voor het Russische leger gebouwd.

Reageer op artikel:
The Punisher is het nieuwe badass vervoersmiddel van het Russische leger
Sluiten