Jack Black en Cate Blanchet zijn tovenaars in nieuwe trailer The House With A Clock in Its Walls

Redactie 29 jun 2018 Entertainment

Een betoverd eeuwenoud huis waar een gekke dikke tovenaar woont die beladen is met een goede dosis humor. Geen acteur die de rol beter zou kunnen vervullen dan Jack Black. Cate Blanchett vergezeld hem in dit magische schouwspel waarbij de grootste rol is weggelegd voor de nog maar 10-jarige Owen Vaccaro. Zoals het er nu uit ziet is ‘The House With A Clock in Its Walls’ de magische kinderfilm die volwassenen uiteindelijk meer entertaint.

Verhaal

Lewis Barnavelt is een tien jarige wees die bij zijn oom Jonathan Barnavelt (Jack Black) gaat wonen. Zijn oom is een warlock (soort tovenaar) die in een heel oud, eng en magisch huis woont gevuld met mythische wezens die alleen gevaarlijk zijn als ze geen eten krijgen. Zoals de titel verklapt zit er een kok in de muren verstopt die van de vorige eigenaar was. Jonathan en zijn buurvrouw Mrs. Zimmerman (Cate Blanchett) weten niet wat de klok doet maar het is niet positief.

Begin van een franchise

Dat is dan meteen ook de enige hulp die Lewis zal krijgen. Samen moeten ze de duistere krachten van Isaac zien te weerstaan. Om dat te doen moet Lewis in vogelvaart alle trucs en spreuken leren van zijn oom. Alle ingrediënten lijken in deze film verscholen te zitten en wanneer het uitdraait tot een succes zou hier best een franchise in kunnen zitten.

Spielberg invloeden

‘The House With A Clock in Its Walls’ is geregisseerd door horror-regisseur Eli Roth maar de film is beladen met een Steven Spielberg-achtig gevoel. Dat komt ook zeker doordat de film geproduceerd wordt door Steven Spielberg’s Amblin Entertainment. De film heeft een bijna Harry Potter-achtig gevoel maar men moet een ding goed beseffen. Het verhaal is gebaseerd op een boek dat al meer dan 20 jaar eerder dan de Harry Potter boeken verscheen.

The House With a Clock in its Walls zal vanaf vrijdag 21 september te zien zijn in de bioscoop. Hier is de nieuwe trailer van de film:

Foto: Screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Jack Black en Cate Blanchet zijn tovenaars in nieuwe trailer The House With A Clock in Its Walls
Sluiten