De lente is een magische tijd; met je overenthousiaste vriendinnetje naar de kinderboerderij want er zijn lammetjes geboren, de bomen gaan in de bloei en de eerste bikinifoto’s verschijnen weer op het internet. Vooral in Japan is de lente prachtig. Niet alleen omdat de wereldberoemde kersenbloesems mooi tot bloei komen maar ook vanwege het jaarlijkse Great Wisteria Festival, een festival zo betoverend dat je in sprookjes gaat geloven. Geloof ons maar.

Ashikaga Flower Park in Japan’s Tochigi prefecture, op 2 uur reizen vanaf Tokyo, is de host van dit jaarlijkse evenement.In het park staan meer dan 350 wisteria trees die het park jaar na jaar vullen met de mooiste kleuren. Bezoekers kunnen zelfs door een 80 meter lange tunnel, bedekt met unieke witte wisteria bloemen lopen. De wisteria floribunda boom heeft zijn roots in Japan en sommige bomen zijn al meer dan 150 jaar oud, wat ze een boegbeeld van het Japans natuurlijk erfgoed maakt.

The Great Wisteria Festival of 2017  begint op 15 april en zal tot eind mei duren. Het Ashikaga Flower Park is voorheen verkozen tot één van CNN’s “Dream destinations for 2014″ en een reisblogger vergeleek de prachtige bomen al eens met de bomen uit de film Avatar.

Meer informatie vind je hier 

Weeping sakura #ashikagaflowerpark #tochigi #tokyo #sakura

A post shared by Iris Benoza (@iris_thebrat) on

#japanese #japan #ashikaga #ashikagaflowerpark #flower #wisteria

A post shared by @visionaireinsta on

#ashikaga #ashikagaflowerpark #japanese #japan #flower #wisteria #flowerstunnel #tunnel

A post shared by @visionaireinsta on

#wisteria #ashikaga #ashikagaflowerpark #あしかがフラワーパーク #fujifilm_xseries #fujifilm #xe2 #ig_shotz_trees

A post shared by Yoshinori Fukumoto (@yoshinori.fu) on

Wisteria #あしかがフラワーパーク #ashikagaflowerpark #wisteria

A post shared by Yoshinori Fukumoto (@yoshinori.fu) on