Er komt een episch nieuw Lord of the Rings boek genaamd ‘The Fall of Gondolin’

Redactie 11 apr 2018 Entertainment

Het land van de kleine dikke driftkikkers en arrogante onsterfelijken met puntoren. De wereld van de zuipende goedlachse minimensjes en van de slijmerig verrotte halfwezens die lijken op extreme heroïneverslaafden. Gooi hier een berg magie overheen en je hebt The Lord of the Rings. Er is geen fantasiewereld zo ingewikkeld en goed uitgedacht als Tolkien’s werk. Zijn zoon, Christopher Tolkien, is klaar om te trakteren. Hij maakte recent bekend manuscripten van zijn pa te hebben bewerkt en komt dit jaar met het boek ‘The Fall of Gondolin’.

Christopher is zorgvuldig bezig geweest met het editen van zijn vaders manuscripten. Het verhaal speelt zich ver af voor het verhaal van The Lord of the Rings en The Hobbit. We zullen geen Frodo of een Aragorn zien. Wel een verre voorvader van Aragorn. The Fall of Gondolin neemt ons mee terug naar het slagveld tussen Tuor en Morgoth’s leger en hoe de elvenstad ‘Gondolin’ werd opgericht. Als dit allemaal je helemaal niets zegt is dat helemaal niet raar. Alleen de extreme fans zullen precies begrijpen wat we hiermee bedoelen.

Verhaal ‘The Fall of Gondolin’

Om het even basic voor je uit te leggen is Morgoth een nog gevaarlijkere versie van Sauron. De badass tovenaar was letterlijk een soort van Morgoth’s schildknaapje. Hij is het begin van al het kwaad in het Lord of the Rings-universum. Voorheen bekend als Melkor, was Morgoth een van de krachtigste onsterfelijken die ooit in Tolkien’s wereld bewandelde. Tuor, de voorvader van Aragorn, gaat dus met hem de strijd aan en is tevens samen met Aragorn een van de drie mensen die ooit een elf trouwde, leuk feitje.

Laatste werk van Tolkien

Het slagveld dat plaatsvindt bij Gondolin wordt door de diehard fans van Tolkien beschreven als een van de grootste en heftigste slagvelden naast the Lord of the Rings. We moeten dit laatste werk ook ten zeerste koesteren. Het zal na alle waarschijnlijkheid het laatste werk zijn wat ooit gepubliceerd gaat worden vanuit de Tolkien-naam. Zijn zoon, Christopher Tolkien dus, is inmiddels 93 jaar oud en gaf bij eerdere boeken al aan dat het de laatste waren.

Laat het boek maar komen. Nog beter, laat de films en series maar komen die er ongetwijfeld ooit over gemaakt zullen worden. Want een ding heeft onze wereld nooit en dat is genoeg van de wereld van The Lord of the Rings! Het boek zal te koop zijn vanaf 30 augustus.

Reageer op artikel:
Er komt een episch nieuw Lord of the Rings boek genaamd ‘The Fall of Gondolin’
Sluiten