Tess, Gwen en Ancilla spreken zich uit over Valentijnsdag

Redactie 13 feb 2015 Girls

Morgen vindt het grote feest der commerciële liefde plaats: Valentijnsdag. Maar wat vinden de mooiste vrouwen van ons land eigenlijk van het feest der cupido’s? Zijn wij mannen verplicht om iets te doen met Valentijnsdag? En wat is het origineelste dat een man ooit voor hen heeft gedaan? Een schitterend drietal aan Hollandse schonen – Tess Milne, Gwen van Poorten en Ancilla Tilia – geven antwoord op al je hardnekkige vragen!

 

Tess Milne – 27 jaar, heeft een releatie

1. Wat vind je van Valentijnsdag?
Ik moet altijd denken aan vroeger. Mijn vader komt uit Engeland en deed altijd iets leuks voor m’n moeder met Valentijnsdag. Hier was het toen nog niet zo bekend. Dat vind ik wel een leuke herinnering, maar verder. Ik vind het leuk dat het bestaat, ik vind het leuk als ik een kaart krijg maar verder heb ik er niet zo heel veel mee.

2. Vind je dat een man iets moet organiseren voor Valentijnsdag?
Moeten vind ik een groot woord. Maar als ik niks krijg dan voel ik me toch wel een beetje als dat ene meisje in de klas die geen verjaardagstraktatie krijgt. Ik weet dat het nergens op slaat, maar dat is het ding met Valentijnsdag. Het wordt zo’n groepsdruk gebeuren. Maar ik vind het eigenlijk leuker als mijn vriendje zoiets doet als het geen Valentijnsdag is.

3. Wat is het origineelste dat een man ooit voor jou heeft gedaan?
Op de middelbare school heeft een jongen speciaal voor mij een liedje gemaakt en gezongen. Dat vond ik wel heel schattig. Het betekent niet gegarandeerd succes, want ik heb niet met ‘m gezoend en hij is ook niet m’n vriendje geworden maar lief vond ik het wel.


Gwen van Poorten – 25 jaar, vrijgezel

1. Wat vind je van Valentijnsdag?
Ik vind het een beetje geforceerd. Het is net als met oud en nieuw. Dan weet je dat het een spetterend feest moet worden, maar dat wordt het bijna nooit. En net als met oud en nieuw is er nog het verschil of je vrijgezel bent of een relatie hebt. Er staat zo’n druk op. Wordt het een spetterend feest, of niet? Ik ben nu vrijgezel, dus de kans dat het heel spetterend wordt ligt niet in mijn handen. Mannen moeten wel weten dat alle vrouwen waar ze enigszins mee omgaan zitten te wachten op een bos rozen. Dus wees niet bang, verzamel je moed en bestel bloemen voor haar. Je kan er niks mee verliezen.

2. Vind je dat een man iets moet organiseren voor Valentijnsdag?
Vroeger was ik wel van 50 / 50. Dat de man even veel aandacht moest besteden als de vrouw. Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik vind dat het van de man moet komen. Ik praat nu in mijn situatie als vrijgezel he. Ik ben nu niet echt met iemand aan het daten dus dan heb ik ook niet zo’n zin om iemand te verrassen want dan betekent het gelijk iets. Als je zoiets doet dan heb je daarna gelijk een relatie. Het legt een beetje veel druk op je scharrel. Wat te doen als je meerdere scharrels hebt? Ja je kan niet naar allemaal bloemen sturen. Straks komt er een achter, dan ben je nog verder van huis. Je moet wel een keuze maken.

3. Wat is het origineelste dat een man ooit voor jou heeft gedaan?
Een jongen heeft mij ooit meegenomen naar Parijs en Disneyland. Ik was echt compleet verrast, dat was echt heel leuk.


Ancilla –  26 jaar, heeft een relatie

1. Wat vind je van Valentijnsdag?
Valentijnsdag is natuurlijk de commerciële onzin die ervoor zorgt dat je meer shit koopt. Dat is een beetje jammer. Maar het is inmiddels ook een te groot ding geworden om te negeren. Ik zou proberen om ‘m niet te vergeten en te laten zien dat je van je schatje houdt.

2. Vind je dat een man iets moet organiseren voor Valentijnsdag?
Ja, dat vind ik wel. Je gaat er toch niet aan ontkomen, dus dan kan je er maar beter wat moois van maken. Je riskeert toch een beetje ruzie als je het aan je voorbij laat gaan. Voor de scharrelaars? Tja, ik zou sowieso proberen om nooit scharrels te hebben op Valentijnsdag. Als je haar iets geeft is het meteen aan en als je haar niets geeft is ze beledigd. Mijn advies: vanaf 1 januari tot aan Valentijnsdag niet meer scharrelen, na 14 februari kan je weer.

3. Wat is het origineelste dat een man ooit voor jou heeft gedaan?
Ik had het ooit uit gemaakt met iemand. Toen heeft hij heel Amsterdam volgehangen met allemaal posters waarop stond: vermist / gezocht : mijn grote liefde. Niet met mijn foto, maar wel met een duidelijke persoonsbeschrijving. Ik liep er een paar keer langs, tot ik op een gegeven moment dacht ‘Hé. Hmm…’. Hij had ook bepaalde moedervlekjes omschreven zeg maar, haha. Het heeft op de korte termijn wel effect gehad, maar op de lange termijn niet.


Valentijnsdagfeitjes!
Onze liefdevolle vrienden van Lexa.nl hebben onderzoek verricht onder haar lezers. Check hier vijf onthullende resultaten:

1.  5% van zowel de single mannen als vrouwen zou wel Valentijnsdag met een ex willen vieren

2. Vrouwen gaan graag op date met Humberto Tan (23%) gevolgd door Chris Zeegers (21%). Eerste keer dat Chris verslagen wordt in 5 jaar. Hekkensluiter is Jort Kelder met 3%

3.  Mannen gaan graag op date met Nicolette van Dam (16%), gevolgd door Quinti Trustfull (12%). Opmerkelijk is dat Yolanthe t.o.v. voorgaande jaren duikelt in de top 10 naar slechts 5%

4. Bijna 75% van de singles vind het niet erg om op Valentijnsdag single te zijn, maar zowel 44% van de mannen als vrouwen vindt het wel vervelend om hiermee door anderen geconfronteerd te worden.

5. Uit Europees onderzoek onder singles is bovendien gebleken dat liefst 79% van de singles het liefst thuisblijft op Valentijnsdag. Oftewel: Valentijnsdag is de perfecte dag om online de liefde te vinden! Daarom biedt Lexa.nl aan alle FHM-lezers drie dagen lang een Gratis Full Membership aan om die te knappe, gezellige, spontane vrouw met gevoel voor humor aan de haak te slaan. Scoor hier je Gratis Full Membership!

Reageer op artikel:
Tess, Gwen en Ancilla spreken zich uit over Valentijnsdag
Sluiten