Tesla lanceert een betaalbare crossover: de Model Y

redactie 15 mrt 2019 Machines

Ubergroene autofabrikant Tesla heeft vandaag de nieuwste aanwinst in zijn collectie elektrische bolides gepresenteerd. De betaalbare Model Y. Een zogeheten crossover van de Model 3. Vanaf 2020 kunnen de eerste Y’s de weg op.

Een crossover is in principe een verhoogde versie van een al bestaand model. Dat is precies wat de Model Y is. Hij heeft namelijk grofweg 75% van zijn onderdelen overgenomen van de Model 3. Eigenlijk is dit model daarom weinig verrassend. Maar goed, daar betaal je ook voor. Anders dan voor bijvoorbeeld een Model S, waar je al snel richting de 100.000 euro gaat, betaal je voor de Y ‘slechts’ 56.000 eurootjes.

Tesla Model Y

Zoals we van de futuristische bolides van Tesla gewend zijn, komt ook de Model Y met een flink touchscreen in de middenconsole. Het interieur ziet er uiteraard over het algemeen gelikt uit. Het exterieur van de auto biedt daarentegen weinig spannends. Het instapmodelletje moet een bereik hebben van zo’n 370 kilometer. Iets minder dan de Model 3, maar dat zal te maken hebben met het suv-achtige formaat van de Y. Het opladen van de vierwieler zal wel lekker snel gaan, door Supercharger V3. Elon Musk verwacht in ieder geval aardig wat Y’tjes te verkopen. Zo denkt ‘ie er meer te verkopen dan de Model 3 en X, bij elkaar. Succes Elon! Vind je deze waggie nou helemaal niks? Dan hebben we hier nog een andere optie om dat geld uitstekend te besteden.

Foto’s: Tesla

Reageer op artikel:
Tesla lanceert een betaalbare crossover: de Model Y
Sluiten