Omgebouwde Tesla P100D maakt het muscle cars heel moeilijk op de dragstrip

redactie 9 sep 2018 Machines

In Amerika racen ze op twee manieren: in een ovaal of in een rechte lijn. Vandaag gaan we het even hebben over die laatste. Als je op de dragracebaan een beetje indruk wil maken op je mede-obesitas-patiënten dan zul je op z’n minst een dikke V8 in je muscle car moeten hebben liggen. Daar worden de milkshakeslurpende vrouwtjes wel nat van. Maar wat als je met je Tesla aan komt zetten?

Nou, dan is er een grote kans dat ze je in de verte zien verdwijnen. Deze Amerikaanse dude kwam namelijk op het idee zijn Tesla mee te nemen naar de dragstrip. Op een gegeven moment had hij de smaak te pakken en ging kijken of ‘ie z’n P100D nog sneller kon krijgen. Hij trok alle overige stoelen en deurpanelen eruit om gewicht te besparen. Hij kreeg z’n Tesla tot ongeveer twee ton. Nog steeds veel maar wel een kleine 230 kilo minder dan een Tesla die net uit de fabriek gezoemd komt. Ook heeft ‘ie er een paar plakkerige bandjes onder geknald en nu knalt ‘ie met z’n gezinswagen in 2,2 seconden naar de 100 kilometer per uur.

Supercars met huid en haar verslinden

Op het YouTube-kanaal van deze gast staan talloze video’s waarin hij dikke supercars met huis en haar verslindt. In deze video volgt een ander kanaal hem over de dragracebaan. Leuk om te zien hoe deze elektrische slee het leven van verschillende echte dragracewagens zuur maakt.

Hellcat

Oké, hij won ze niet allemaal, maar hij had z’n bandjes met extra grip er dit keer ook niet op zitten. Of dat verschil had gemaakt tegen die brute Cadillac is de vraag, maar het had zeker geholpen. Het is wel zo eerlijk om nu ook weer een videootje te laten zien waarin de Tesla een dikke V8 afmaakt. In dit geval een gruwelijke Hellcat met dik 700 pk. Hier was z’n elektrobeest nog redelijk standaard, dit komt omdat het al een iets oudere video is. Maakt ‘m niet minder vet natuurlijk.

Toeterend voor het stoplicht

Ja, dat is gaaf om te zien hé? Wij zouden ons ook zeker een middagje in kunnen vermaken in dit elektrische monster. Beetje toeterend naast andere auto’s voor het stoplicht gaan staan in de hoop dat iemand een keer op ons verzoek tot een race in gaat.

Reageer op artikel:
Omgebouwde Tesla P100D maakt het muscle cars heel moeilijk op de dragstrip
Sluiten