Takashi Saito is de drie Michelinsterren chef die sushi naar een nieuw universum tilt

redactie 30 dec 2016 Entertainment

Ja, een nigiri met zalm en tonijn is sappig. Een california roll gaat er ook wel in, net als zo’n crunchy tempura garnaal. Terwijl we dit tikken loopt het water ons al in de mond. Maar er is iemand op deze aardbol die sushi naar een next universum brengt.

Takashi Saito is zijn naam en hij is de chefkok van Sushi Saito, het restaurant in Tokyo dat is bekroond met drie Michelinsterren. Hij is de sheriff in sushitown, de high roller van de sushirollers. Als je daar wilt eten moet je maanden van te voren reserveren, niet in de laatste plaats omdat er in zijn restaurant maar acht stoeltjes beschikbaar zijn. Over exclusivity gesproken. Joël Robuchon, de chefkok met de meeste Michelinsterren in de wereld, noemde het al eens ‘the best sushi restaurant in the world’.

YouTubers Simon en Martina gingen langs bij de maestro, waarbij we hem aan het werk zien en hij zijn methoden uitlegt. Dit is pure kunst. Golven van speeksel deinen van wang naar wang als we dit zien. Dat wordt sushi bestellen vanavond.

Reageer op artikel:
Takashi Saito is de drie Michelinsterren chef die sushi naar een nieuw universum tilt
Sluiten