Syfy komt met een geweldige televisieserie die meer Tarantino is dan Quentin zelf

Redactie 29 apr 2017 Entertainment

De Amerikaanse fantasie en science fiction-zender Syfy komt in juni met een nieuwe televisieserie, die de toepasselijke naam Blood Drive gaat dragen. Syfy is de laatste jaren wereldkampioen low budget horror-maken geworden, met series als Sharktopus en Lavalantula.

De series vallen op door hun bizarre, enge gebeurtenissen die zich tegen een coole, luchtige omgeving aftekenen. Je kunt het fout vinden, want dat is het ook – maar het blijft heerlijk om te kijken na een lange werkdag of een flinke nacht. Met Blood Drive lijkt Syfy echter een meesterwerk te hebben gemaakt waar we dan ook laaiend enthousiast van worden. Vlees voor de Grindhousefilm-eter.

De trailer van de nieuwe serie belooft veel goeds. Blood Drive speelt zich af in een dystopische wereld. Dat wil zeggen in een verzonnen samenleving met alleen maar absurde, rare kenmerken. Alles moet kut zijn. Doordat er geen brandstof meer is, is de wereld veranderd. But instead of going green, they went red. Auto’s rijden op bloed en de wereld is zo fucked up geworden met bloed als nieuwe olie, dat de kannibalen je om de oren vliegen. Mooie vrouwen die je verleiden, om je uiteindelijk in een blender te willen gooien voor wat bloed. Een kersverse vader ontdekt dat zijn mooie vrouw een psychopaat is die al het bloed van haar eigen baby wil hebben om het huis op te warmen. Moordlustige bendes die dorpen plunderen en iedereen vermoorden voor bloed. Mensen die spontaan vampier worden, want ja, heel de wereld is ineens uit op bloed. Bloed, bloed, bloed.

De serie lijkt twee keer zo sick als Death Proof of From Dusk Till Dawn, films die Quentin Tarantino respectievelijk regisseerde en produceerde. Awesome personages, een bizarre wereld waarin niemand te vertrouwen is en het meest onverwachte kan gebeuren en ongegeneerd veel expliciet geweld. Met natuurlijk zoveel mogelijk bloed, bloed, bloed.

Deze serie wordt eigenlijk veel te bruut voor kabeltelevisie. Wij. Kunnen. Niet. Wachten.

 

 

Reageer op artikel:
Syfy komt met een geweldige televisieserie die meer Tarantino is dan Quentin zelf
Sluiten