Surfer verbreekt wereldrecord door een ruim 24 meter hoge golf te bedwingen

Redactie 1 mei 2018 Entertainment

Sommige mensen lijken geen angst te kennen. Zij springen uit een vliegtuig, beklimmen the Mount Everest of gaan surfen op een meer dan 24 meter hoge golf!? Rodrigo Koxa verbrak afgelopen november het Guinnes wereldrecord en heeft nu de Quicksilver XXL Biggest Wave prijs gewonnen. Een ongelooflijke prestatie, zeker als je beseft dat hij het deed met gevaar voor eigen leven.

De monsterlijke golf kwam op bij de kust van Nazare in Portugal afgelopen november. Rodrigo Koxa ontving recent de prijs ‘World Surf League’s Biggest Wave Award’ en ontving 25.000 dollar aan prijsgeld voor zijn sicke prestatie. De prijs zou uitgereikt worden aan de persoon die de hoogste golf van het jaar zou bedwingen. Rodrigo won niet alleen die eer, hij was meteen de nieuwe houder van het wereldrecord.

Valpartij

Dat terwijl Rodrigo vier jaar geleden bijna om het leven kwam op dezelfde plek. In een statement vertelt hij The Inertia het volgende: “Ik probeer al mijn hele leven grote golven te surfen en ik had een bijna dood ervaring in Nazare 2014. Voor maanden had ik nachtmerries, ik ging niet meer reizen, ik was bang, mijn vrouw heeft me er psychologisch mee geholpen. Nu ben ik heel erg blij, dit is de mooiste dag uit mijn leven. Dankjewel WSL (World Surf Leage), het is een droom die uitkomt.”

Vorige wereldrecord

Het vorige wereldrecord werd gezet in 2011 door de surfer Garret McNamara. Hij wist een golf van 23,8 meter te bedwingen. Zie hier hoe hij het toenmalige wereldrecord verbrak:

Wipeout of the Year

De WSL erkent ook atleten die faalde in hun pogingen om de grootste golven ter wereld te bedwingen. Zij rijken elk jaar ‘The Wipeout of the Year’ uit. Dit jaar ging de prijs naar de Britse surfer Andrew Cotton. Hij ging grandioos ten onder in Nazare een dag nadat Rodrigo het wereldrecord gezet had. Zie de video van zijn poging hieronder:

Maak je maar geen zorgen, hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Het ziet er allemaal heel gaaf uit hoor, monster golven bedwingen. Wij zouden toch liever voor de wat kleinere rakkers gaan. Deze joekels laten we lekker aan de professionals over.

Foto: screenshot YouTube

 

Reageer op artikel:
Surfer verbreekt wereldrecord door een ruim 24 meter hoge golf te bedwingen
Sluiten