Australische surf lake wavepool kan zo’n 2400 golven per uur produceren

redactie 4 nov 2018 Entertainment

Misschien is dit wel de toekomst van het wavepool surfen. Driehonderdzestig graden van deining die elke zes seconden vijf bi-directionele pieken bereikt. Klinkt best indrukwekkend he? Nou dat is het ook. Zie jij jezelf gaan op de golven van deze surf wavepool?

Het ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje gek uit. Toch heeft dit ontwerp bewezen dat het aardig functioneel is. Er is nog wel even wat tijd nodig om alles goed te testen, zeker qua versnellingen. Ondanks dat het wat gecompliceerd is, is het filmmakers Dyl Roberts en Dan Scott gelukt om het ontwerp van Surf Lakes te illustreren en de doeltreffendheid ervan te bewijzen.

Het gevaarte weegt zo’n 1400 ton en kan zo’n 2400 golven per uur produceren.

Het koste zo’n 10 miljoen dollar om dit in elkaar te zetten, dat is een hoop geld ja. Om nog maar even te zwijgen van de energiekosten. Dat is niet ten nadele van de interesse, zo’n veertig landen hebben al interesse getoond in de wavepool.

Het is dus allemaal nog een beetje zoeken om het goed te laten functioneren. Maar vet is het idee zeker wel. Over een tijdje gaat het surfpark ook open voor publiek.

Surf wavepool
Foto: Youtube Foto: YouTube
Reageer op artikel:
Australische surf lake wavepool kan zo’n 2400 golven per uur produceren
Sluiten