Supersub Lewandowski legt in negen minuten vijf ballen in het netje

thomas 23 sep 2015 Entertainment

Je kan het bijna niet gemist hebben gisteravond. Robert Lewandowski besliste in zijn eentje de topper tegen Wolfsburg. De selectie van Dieter Hecking was tot zo ver één van de weinige die Bayern en Borussia Dortmund kon bijhouden, maar in een direct duel met de Zuid Duitsers werd Wolfsburg volledig afgeslacht.

Wolfsburg ging nog wel met een 0-1 voorsprong de rust in maar negen minuten na de rust stond het scorebord er, dankzij invaller Lewandowski, heel anders bij. "Een wereldspits heeft vijf keer op ons doel geschoten en had zeven doelpunten kunnen maken", aldus Hecking. "Dat is zo ongeveer wat ons is overkomen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. We speelden een goede eerste helft, hielden Bayern weg bij ons doel. Na rust braken de bewuste negen minuten aan. We mogen niet 50 seconden na de 1-1 de 2-1 tegen krijgen. We moeten maar accepteren dat we zo zijn afgedroogd."

 

Robert Lewandowski mocht ook een helftje meedoen tegen Wolfsburg. #lewandowski #vijfklapper #owningit

Een foto die is geplaatst door FHM Nederland (@fhm_nederland) op

Robert wist wat hij moest scoren, maar dit ging zelfs zijn eigen verwachting te boven. "Bij rust stonden we nog achter, dus ik wilde gas geven in de twee helft. De trainer hoefde me niks te verstellen, ik wist wat ik moest doen. We hadden twee doelpunten nodig, maar na de derde of de vierde keek ik op het scorebord en was ik verbaasd over hoeveel tijd er nog te spelen was."

De Poolse afmaker brak met zijn optreden gisteravond drie records. Niet alleen is hij de snelste man die vijf doelpunten maakte in een Bundesliga wedstrijd, hij maakte ook de snelste vier goals en de snelste hattrick. Wat een baas.

Reageer op artikel:
Supersub Lewandowski legt in negen minuten vijf ballen in het netje
Sluiten