Superieur Nederlands schip gaat de strijd aan tegen de walvisjacht

redactie 31 aug 2016 Entertainment

Elk jaar varen de Japanners uit om eens lekker walvissen te torpederen en in stukken te hakken. De Jappen mogen, door hun zelfgemaakte quotum, elk jaar 300 walvissen killen. Officieel is dat voor wetenschappelijke doeleinden. Dat lijkt ons sowieso best wel overdreven en of dat allemaal goed bijgehouden wordt is zeer de vraag. Nu is er een nieuw Hollands schip die de op hol geslagen walvisjagers tegen zal gaan werken. 

De Ocean Warrior is de naam van dit 54,5 meter lange strijdschip. De kosten van het schip zijn 8,4 miljoen euro maar hé, dat is een schijntje als je hiermee ook maar een walvis kan redden. Saillant detail: het schip is overigens mede gefinancierd door het droomfonds van de Postcode Loterij. Vinden we nobel. Helaas beschikt het nog niet over een raketinstallatie om die Japanse barbaren uit de zee te knallen, maar oké. Dat mag natuurlijk niet.

Tegenover het AD zegt Geert, directeur Sea Sheperd Nederland: ‘Met de oude schepen kunnen we niet zo snel varen. Op het moment dat we jagers spotten, maakten die zich snel uit de voeten. Nu zijn we supersnel en kunnen we er ‘bam’ recht op af”. 

Vooral dankzij zijn snelheid is het een geschikt middel om de walvisslachters weg te jagen. Hij kan met 25 knopen varen, dat is 46 kilometer per uur. Alle geluk en succes aan de Ocean Warrior gewenst. Opdat er een hoop van deze majestueuze zoogdieren mogen worden gered.

Reageer op artikel:
Superieur Nederlands schip gaat de strijd aan tegen de walvisjacht
Sluiten