Sunnery James & Ryan Marciano over hun nieuwe party, privéjets en Doutzen

luc 16 mrt 2015 Entertainment

De Nederlanse dj-grootheden Sunnery James & Ryan Marciano zijn binnenkort weer in het land te bewonderen met een nieuw concept waarbij de handjes in de lucht kunnen: Sexy by Nature. FHM ging langs om te praten over de toekomst, de dikste clubs, solocarrières, Jay-Z en, uiteraard… Doutzen Kroes.

Sexy by Nature
SJ: Je kunt het zien als een verlengde van het Amazone Project. Hiermee zijn we doorgebroken, maar dit was eigenlijk gericht op de Nederlandse markt. Internationaal werd het ook opgepikt en al snel gingen we heel de wereld over. Eigenlijk deden we altijd al meer dan ‘tribal’ en ‘latin’, maar dat stempel kregen we gedrukt omdat we die vibe erin hadden. We zijn veel meer dan dat. Met het Amazone project lag er te veel nadruk op tribal en jungle geluiden (wat altijd gaat blijven) dus we moesten iets verzinnen wat nog steeds ons was, wat de mensen begrepen, maar dat ze ook merkten dat we meer zijn dan dat. Op onze social media zagen we dat mensen ons vaak benaderden met: #sexy #sexysounds, en daar zijn we mee gaan spelen. Onze filosofie is, wie je ook bent , hoe je ook eruit ziet, wit, zwart, geel, paars, groen… Sexy zijn is zelfvertrouwen. Daar is Sexy by Nature uit ontstaan.

Privéjet
SJ: Het is zonde van je geld. Het maakt niet uit, ook al ben je miljardair, als je voor 2000 euro kan vliegen in plaats van 30.000 euro dan ben je wel heel stom als je met een jet gaat.
RM: Af en toe zitten we ook bij Ryan Air achterin. En dan wordt je wel aangekeken van ‘Hey jij bent toch die dj?!’

Sensation
RM: De eerste keer Sensation White geeft me nog steeds kippenvel. We zijn in Amsterdam opgegroeid, dus als we vroeger door de stad liepen zag je al die mensen in het wit die naar Sensation gingen. Maar wij waren nog veel te jong om te gaan. Later mochten we Sensation openen. Dat was zo vet. Dat zal me altijd bijblijven.

SJ: Ja voor mij ook. Als Amsterdamse dj is het allerhoogste podium in de Arena, om te draaien op Sensation. Dat was toen zo onbereikbaar, zo ver weg. Als het je dan binnen twee jaar tijd lukt om daar te staan en de main show te openen, dat is bizar. Het gevoel dat je dat in Amsterdam, in je eigen stad kan doen, dat is wel een momentje hoor. Dat we achter die doeken stonden van, staan we hier nou echt?


FHM’s Luc legt uit waar die z’n leren jasje heeft gekocht..

De beste dj’s ter wereld
SJ: We hadden nooit de aspiratie om de grootste dj’s ter wereld te worden. We vonden het leuk om platen te verzamelen, hadden dezelfde smaak, wilden gewoon wat mixtapes maken en toen heeft een vriend van ons, die geen geld had voor DJ Roog en Erick E, een plekje gegeven in de Escape Deluxe. Hij kon ons een paar tientjes betalen en hij wist dat wij alle platen hadden (RM: dat had ‘ie al wel gezien, de zakenman). Wij konden daar de hele avond draaien. Dat vonden wij echt te gek. Die avond werd na een half jaar heel erg hot. Er kwamen allemaal promotors kijken: wie zijn die gasten die het feestje maken daar? Be Exclusive heette het.

RM: Het was ook niet heel bekend hoor, maar als er bij ons 200 man in de club stonden vonden wij het al een heel succes.

SJ:  En vanaf toen kregen we opeens allemaal boekingen, we hadden op een gegeven moment 15 boekingen per maand. Wow, dat gaat wel hard dachten we. Dan ga je nadenken van, ik heb nog school en werk en gaat dit de goede kant op of is het een vlaag, een hype? Voor ons is het wel heel snel gegaan waarbij we snel keuzen moesten maken.

SJ: School? Ik heb ‘m half afgemaakt. Ik heb m’n Havo diploma. Nadat ik m’n propedeuse had gehaald vond ik het wel mooi geweest.

RM: Ik heb grafische vormgeving gestudeerd en afgemaakt. Ik ben vier jaar naar school geweest en heb één opdracht gedaan: ons logo. 

Starstruck
SJ: Wij zijn niet starstruck ofzo, maar in New York kwamen we Jay-Z en Kanye tegen. De eerste keer dat ik Jay-Z tegenkwam zat ik ‘m aan te kijken van: What the fuck? Zo’n powergast. Zo veel macht. Zo’n enorm talent. Hij is echt een doodnormaal persoon, heel down to earth. Dan snap je ook waarom hij zo succesvol is, want hij is nog steeds die old school guy from Brooklyn die nog steeds die hustle in zijn life heeft. Het inspireert.

RM: Voor mij was dat Erik Morello. De eerste keer was het echt van ‘Wow’. En nu zijn we gewoon goede vrienden.

SJ: En Roog. Het maakt niet uit waar ik sta, ook al staat hij in ons voorprogramma. Ik heb nog steeds van ‘wow. dit is Roog’. Wij hebben ook in het publiek gestaan, geleerd, gekeken. Zij hebben de weg vrijgemaakt voor ons. Respect moet je teruggeven.

Dikste Clubs
RM: Club Pacha in New York. Maar we hebben kort geleden in Seoul in Zuid-Korea gedraaid. Dat was echt niet normaal.

SJ: In de Octagon. We hadden geen idee wat we moesten verwachten. We kwamen aan en het was stil op straat. We hadden niet veel movement gezien op social media, dus we dachten dat het wel zo’n showtje zou zijn van snel naar binnen, draaien en slapen. Toen kwamen we binnen… niet normaal. Vlaggen gingen uit met onze namen erop, mensen moesten huilen en er vielen zelfs enkele mensen flauw. We konden niet geloven wat er gebeurde. Schijnt dat we best wel een aanhang hebben daar.

Solo
SJ: Als we een solo ding gaan doen, dan wordt het een concept. Dan gaan we er iets aan vastknopen. Want het unieke wat we samen hebben, dat is het. Dat heeft ons gemaakt wat we zijn.
Voordat we samen draaiden kregen we wel boekingen apart, maar steeds als we feestjes samen deden, dan was het leuker. Gezellig, elkaar een beetje opstoken. We genieten nog steeds van elk moment maar we proberen ook jong talent te inspireren. Dat is heel belangrijk.
We zijn liefhebbers van dance. We willen jonge jongens de juiste antwoorden en begeleiding geven, want zij zijn de toekomst. Dus we beantwoorden veel vragen online. Deze jongens hebben houvast nodig om iets te bereiken.

RM: We hebben nog meegemaakt dat we aan het draaien waren en dat er een grote jongen met lang haar over de hekken klom om ons een cd te geven. Bleek het Afrojack te zijn. En kijk waar hij nu is. We hebben wel een plaat van hem groot gemaakt in Nederland toen: Bald ‘n Hairy.

Nederlands talent
SJ: Martin Garrix kan je geen talent meer noemen, die is wel gevestigd. Franky Rizardo zijn wij echt fan van. Hij is eigenlijk al lang bezig, heeft een eigenwijze stijl, en is nog vrij jong. We moeten hem in de gaten houden, echt een super dj. Hij staat ook bij Sexy by Nature. Hij blijft trouw aan wat hij doet. Hij had de kans om met Hardwell mee te gaan en dan meer EDM te maken. Maar dat wilde hij niet. Respect.

Doutzen
SJ: Doutzen is nuchter. Ze heeft power. Als ze iets wilt gaat ze er ook keihard voor, recht op haar doel af. Zo heeft ze mij ook versierd. Ja, ik ben versierd. Ze weet waar ze vandaan komt, ze is puur en beseft wat ze meemaakt. We zijn nu zeven jaar samen en ik heb nooit een andere Doutzen gezien dan sinds de dag dat ik haar ontmoette. Dat zegt veel over wie ze is. Grote gasten zoals Robert de Niro zijn doodnormale gasten die nog steeds doen wat ze altijd leuk hebben gevonden. Dat typeert Doutzen ook, ze is een Fries en dat zal ze altijd blijven.

Zomer
SJ/RM: Deze zomer zijn we onder andere te bewonderen op Tomorrowland, Wonderland en Sexy by Nature in New York. De zomer begint voor ons deze maand al, dan gaat ‘t in Miami beginnen en staan we alleen maar in de zon.


3 tips van Sunnery om je eigen Doutzen te versieren

1.
Wees jezelf. Het is een cliché, maar oh zo waar. Ga je niet anders voordoen dan je bent. Blijf altijd jezelf. 

2. Verzorg jezelf. Een vrouw heeft een oerinstinct dat ze iemand wilt hebben die voor zichzelf én voor haar kan zorgen.

3. Humor. Als dat matcht met een vrouw dan is dat al het halve werk.


Sunnery James en Ryan Marciano staan op 4 april in de Undercurrent in Amsterdam en op 5 april in de Cruise Terminal in Rotterdam met hun show Sexy By Nature.

Reageer op artikel:
Sunnery James & Ryan Marciano over hun nieuwe party, privéjets en Doutzen
Sluiten