Studente krijgt prijs van $1.000.000 op haar hoofd omdat ze te veel IS-strijders afknalt

Redactie 9 feb 2017 Entertainment

Er zijn weinig mensen die tegenwoordig naar Syrië of Irak afreizen voor een vakantie of zakenreis. Het is daar de laatste jaren toch wat gevaarlijker geworden met allerlei groeperingen die elkaar de tent uit vechten om de macht in het gebied. IS is de bekendste terroristenclub die huishoudt in het Midden-Oosten, met hun aanslagen jagen ze iedereen in Europa de stuipen op het lijf.

Nu zou je denken: blijf daar weg. De 23-jarige Joanna Palani dacht er toch wat anders over en besloot naar de frontlinie te gaan. Deze Deense studente is van Koerdische komaf en studeerde tot voor kort Politicologie aan de universiteit van Kopenhagen, maar ze gooide haar studieboeken weg om haar vaders voorbeeld te volgen door een Koerdische Peshmerga-strijder te worden.

Deze switch gaat Joanna behoorlijk goed af, zeg maar gerust: uitstekend. Deze dappere dame heeft naar verluid al 100 ISIS-strijders neergeknald, een gigantisch aantal! Dit is bij de leiding van de terreurorganisatie ook niet onopgemerkt gebleven want er zou een prijs van $1.000.000 op haar hoofd staan!

Rambo GIF - Find & Share on GIPHY

Joanna is dan ook niet de minste: ze loopt rond in oorlogsgebied met een sniper en een automatisch geweer. Toen ze een jaar of negen was, schoot ze voor het eerst met een pistooltje en sindsdien heeft ze haar skills alleen maar verder uitgebouwd.

Het is in IS-gebied zeer gevaarlijk en Joanna vertelt dan ook dat ze best vaak bang is en bidt de strijd te overleven, maar ze heeft geen seconde spijt van haar keuze en wil graag blijven doorvechten. Zeker als ze jonge gevangen bevrijdt die ze vervolgens traint om IS te bevechten. Al blijft het hartverscheurend om de verhalen van jonge meisjes te horen die gehouden werden als seksslavin.

Momenteel is Joanna terug in Kopenhagen  om haar studie af te maken, maar ze wil vraag terug om te vechten tegen het kwaad en Europa veilig te houden. Helaas voor deze heldhaftige vrouw is dat niet zo makkelijk. Mensen die vechten tegen IS en niet zijn aangesloten bij een het leger van een land lopen de kans op vervolging, Joanna wordt dan ook streng in de gaten gehouden door de Deense autoriteiten en loopt het risico in de cel te belanden als ze weer vertrekt om tegen IS te vechten. Een ding staat vast: deze dame heeft ballen.

LadBible

Reageer op artikel:
Studente krijgt prijs van $1.000.000 op haar hoofd omdat ze te veel IS-strijders afknalt
Sluiten