Student slaapt een jaar in een tent om studieschuld te voorkomen

koen 21 jul 2015 Entertainment

Het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Lekker vier of vijf jaar studeren, op kamers en je ouders betalen alles. Terwijl je maandelijks ook nog eens een uitwonende beurs kreeg (tot dit jaar dan) waar je lekker jouw pilsjes en nachtelijke kebabjes van kon betalen. Voor een student van de universiteit van Manchester ging dat helaas niet op. Hij bivakkeerde een jaar lang in een tent om zo zijn studie te betalen.

De 24-jarige Evan Eames uit Montreal wou een master Astrofysica doen aan de Universiteit van Manchester maar kon het collegegeld en de bijkomende huur van een studentenkamer niet betalen. Daarop besloot de jonge Canadees een oproep te plaatsen op het interwebs waarin hij opzoek ging naar een kampeerplek. Om zodoende de kosten te dekken.

Het bleek geen shot in the dark te zijn want al gauw kreeg de arme student een berichtje van de Engelse Charley Mantack. In ruil voor lessen natuurkunde, wiskunde en het hele riedeltje mocht Evan het hele collegejaar bij Charley in de achtertuin, in Stockport, nabij Manchester, kamperen. Zodoende heeft Evan geen huur te hoeven betalen.

Tien maanden lang heeft Evan in een tent gebivakkeerd. Ook bij wind, regen en sneeuw sliep hij gewoon buiten. Ondanks de uitnodigingen om tijdens koude nachten bij Mantack in huis te slapen bleef hij gewoon in zijn tent zitten. Want, zo geeft hij aan: ‘Ik betaalde geen huur dus ik wou ook niet in zijn huis slapen. Ik zat prima in mijn tent’. Wat een held!

Reageer op artikel:
Student slaapt een jaar in een tent om studieschuld te voorkomen
Sluiten