Je hebt gelijk: van gamen wordt je een stuk stressbestendiger

Redactie 20 feb 2018 Entertainment

De vlag kan uit, je hebt na al die jaren toch gelijk gehad. Van gamen wordt je niet dom, krijg je geen vierkantige ogen van, want het vermindert juist je stress. Je moeder zat altijd hysterisch achter je aan met de dreigementen dat je moet stoppen. Misschien moet zij maar eens Call of Duty checken.

Het magische onderzoek werd gedaan door The Dave TV, een Britse tv-zender. Duizend jonge gamers werden gevraagd waarom zij zich verloren in de fantasiewereld. Natuurlijk niet om die zak XXL Chips leeg te vreten. Misschien een beetje dan.

Een overgroot deel, maar liefst 55 procent, heeft de controller in zijn hand om stress te verminderen. Niet verder daaronder kwam een groot deel van 45 procent die vertelden dat ze het leven mooier in kleur en geur zagen wanneer ze een spel spelen en daarna rustig zichzelf op de bank ploften. Een logische conclusie kwam uit 42 procent van de ondervraagden. Zij voelden zich de hele dag stukken beter als ze dikke killstreaks hadden gemaakt tijdens de vele potjes Team Deathmatch die dag.

Video Games Gamer GIF - Find & Share on GIPHY

Eigenlijk wel jammer dat het gamen zo’n slechte reputatie heeft gekregen door de jaren heen. Al is dit wel aan het veranderen. Misschien komt dat door de gestoorde video’s waarin een aantal pubers horentjes op hun hoofd lijken te hebben gekregen en hun vuisten door hun peperdure tv’s proberen te duwen. Een tip vanuit ons: als je je even kut, misselijk of een stresskip voelt, zet GTA dan even aan en laat aan New York City zien wie er de baas is.

Grand Theft Auto Gta GIF - Find & Share on GIPHY

Foto: South Park

Reageer op artikel:
Je hebt gelijk: van gamen wordt je een stuk stressbestendiger
Sluiten