Oekraïne telt maar liefst 14 keer de oppervlakte van Nederland en kenmerkt zich dan ook door grote gebieden met ongerepte natuur, bosgebieden en moerassen. Voor de Oekraïense architect Sergey Makhno is dit dan ook de grootste leidraad in zijn ontwerpen.

Zijn laatste project was het ‘Rose’-huis, welke omarmd wordt door uitgerekte bossen. Het mengen van strak design en ongerepte natuur is voor hem een succesformule. Op deze voet zet Makhno zijn werk voort en presenteert nu zijn “Steel”-house.


Makhno’s “Rose House”

Het contrast van zijn mega strakke design en de wilde natuur zorgt voor een oogverblindend plaatje. De keuze voor de aardetinten wekt de illusie dat dit stuk architecturale werk deel uitmaakt van dit natuurschoon, ondanks zijn strak-gelijnde vormen.

Met ramen die reiken van vloer tot plafond en een royaal glazen dak heb je bijna geen tv of kunst meer nodig, waar je ook kijkt, vergaap je je aan de prachtige natuur van Oekraïne. Het huis heeft maar liefst drie verdiepingen, waarvan Makhno de onderste gedeeltelijk in de aarde heeft laten zakken om zijn design écht met de natuur te laten versmelten.

Foto’s: Sergey Makhno Architecture

Meer leuke content? Like ons op Facebook

High Snobiety