Regisseur zoekt stoners die onder invloed zijn film willen bekijken

Redactie 30 aug 2018 Entertainment

De Amsterdamse regisseur Veysi Yildirimis doof geboren, maar dat hield hem niet tegen om uiteindelijk films te gaan maken en produceren. Hij werkte tien jaar aan zijn kunststukje Deep Look, niets voor mensen die verlangen naar brute actie, maar waarschijnlijk wel geschikt om bij te trippen. Daarom zoekt hij stoners die zijn film onder invloed willen bekijken.

In de film zie je in een tijdbestek van 80 minuten verschillende portretten in slowmotion voorbij komen. Het idee is dat je door de traagheid diep in hun ziel kijkt en voorbij gaat aan ras, geloof en nationaliteit. Diepe shit joh. Wiet zorgt ervoor dat je geconcentreerd naar het beeld kunt kijken en daarna je eigen verhaal, associaties en/of filosofische gedachten aan de film linkt. “Het lijkt mij ook een bijzondere ervaring om als een groep van 50 tot 100 cannabisrokende personen naar een hypnotiserende film te kijken”, stelt Yildirim.

Wel vervelend als je tijdens het kijken een lachkick krijgt natuurlijk en het is te hopen dat er wat te snaaien is voor die onoverkomelijke vreetkick. Je kunt je online aanmelden voor deze merkwaardige voorstelling die op 4 september om 16.00 uur plaatsvindt.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Regisseur zoekt stoners die onder invloed zijn film willen bekijken
Sluiten