Stinger GT is de nieuwe dikke bolide van Kia

Redactie 9 jan 2017 Machines

De afgelopen weken waren ze al druk bezig teasers de wereld in te slingeren, maar vannacht heeft Kia haar nieuwe trots onthuld. Hij luistert naar de naam Stinger GT en wij vinden ‘m schitterend.

We vonden Kia al een van de leukere betaalbare merken, met de Pro’Ceed als coolste voorbeeld. Maar met de Stinger gaan ze wel even een level omhoog. Dit is gewoon een super vette bak. Zeker als je bedenkt dat ‘ie er met een 3,3-liter V6 komt die 370 pk en 510 Newtonmeter levert. En dat allemaal op de achterwielen. Daarmee scheur je in 5,0 seconden naar de 100 en een top van boven de 250 km/u. Lekker.

Stinger GT Kia
Dat is natuurlijk de dikste en duurste variant, maar hij komt er bijvoorbeeld ook met een 2,0-liter met 255 pk. Dat zou onze portemonnee waarschijnlijk beter kunnen verdragen en met die motor heb je nog altijd meer dan genoeg power. Alle versies komen er overigens met een achttraps automaat.

De diehard autofanaten zullen ‘m herkennen, want de Stinger is gebaseerd op de Concept coupé die drie jaar geleden op een paar beurzen te zien was. De lijnen zijn grotendeels overgenomen, wat wij alleen maar toejuichen. Echt een vette bak. Met dat minispoilertje, de vier uitlaatpijpen, die doorlopende achterlichtunit heeft ‘ie echt een  nice ass. En binnenin ziet het er ook superluxe uit.

Voorlopig komt de bolide eind dit jaar op de markt in de Verenigde Staten. Of ‘ie ook naar Nederland komt is nog de vraag. Wat ons betreft een no brainer. De Stinger moet hierheen. En snel ook.

Reageer op artikel:
Stinger GT is de nieuwe dikke bolide van Kia
Sluiten