Gerucht: Nieuwe Star Wars trilogie van makers Game of Thrones speelt zich af in ‘The Old Republic’

redactie 20 mrt 2019 Entertainment

Deze winter is de laatste Star Wars film uit de sequel-trilogie te zien, maar over wat er daarna komt is nog niet veel bekend. Rian Johnson is blijkbaar nog steeds aan zijn trilogie aan het werken en daarnaast komt er nog een drietal films aan van de makers van Game of Thrones: David Benioff en D.B. Weiss. Volgens het doorgaans betrouwbare Star Wars News Net gaat deze trilogie zich afspelen in ‘The Old Republic’, honderden jaren voorafgaand aan de Skywalker-saga.

Disney wil namelijk het aanbod van Star Wars flink gaan uitbreiden. Het bedrijf hoopt door in het verleden van Star Wars te duiken het Game of Thrones-publiek aan zich te binden. Met David Benioff en D.B. Weiss hebben ze in ieder geval de perfecte kandidaten om dit voor elkaar te boksen.

Knights Of The Old Republic

 Voor de fanatieke gamers onder ons doet dit natuurlijk gelijk denken aan de games die begin 2000 uitgebracht werden en zich ook afspeelden in The Old Republic. Deze games zitten echter nog dieper in het verleden van Star Wars, terwijl de nieuwe trilogie zich slechts enkele honderden jaren voor SW: Episode 1 zal afspelen. Aangezien Disney alle media over Star Wars behalve de films in de prullenbak heeft gegooid (het telt niet meer als canon dus), zullen de makers volop creatieve vrijheid hebben en niet verplicht zijn deze verhaallijnen te volgen.

Waarschijnlijk binnenkort aankondiging

 Of deze geruchten waar zijn moet nog blijken, maar we kunnen ons ieder geval alvast voorbereiden op meer nieuws. Volgens de bron zal het filmen namelijk deze herfst al starten en is het script al af. Het vermoeden is dan ook dat we meer gaan horen op Star Wars Celebration, het jaarlijkse event dat volledig in het teken staat van de SW franchise.

Reageer op artikel:
Gerucht: Nieuwe Star Wars trilogie van makers Game of Thrones speelt zich af in ‘The Old Republic’
Sluiten