Stagiairs bij Snapchat verdienen 120.000 dollar per jaar

redactie 28 apr 2016 Entertainment

Eindeloos koffie halen, de vaatwasser uithalen en de lunch verzorgen zijn taken die veel stagairs om de oren krijgen en dan vaak voor een hongerloontje. Maar dat kan ook anders. Blijkbaar. Sommige bedrijven geven hun stagairs namelijk bakken met geld om voor hen te komen werken. Zo krijg je bij Snapchat bijvoorbeeld 10.000 dollar per maand! Vaak krijg je ook nog geld om je huur te betalen of regelen de bedrijven zelf een huis voor je. Je zal er waarschijnlijk geen koffie moeten halen maar overgekwalificeerd moeten zijn om ervoor in aanmerking te komen.

Rodney Folz van Berkeley University heeft vragenlijsten laten rondgaan bij grote tech bedrijven om erachter te komen wat stagiairs daar nou verdienen. Omdat het vragenlijsten zijn kan het gaan om foutieve info, maar je moet de lijst zien als ruwe informatie.

Op de lijst staan alleen maar astronomische bedragen die bijna niemand krijgt uitbetaald die net op de arbeidsmarkt actief is. Terwijl je bij Twitter en Facebook ‘slechts’ rond de 8.000 euro op je loonstrookje ziet staan krijg je bij Two Sigma een duizelingwekkende 10.400 dollar bijgeschreven. In een volgend leven worden we allemaal whiz kids en vertrekken we naar Silicon Valley. Doei!

Reageer op artikel:
Stagiairs bij Snapchat verdienen 120.000 dollar per jaar
Sluiten