‘Springsteen on Broadway’ verschijnt deze week op Netflix

redactie 12 dec 2018 Entertainment

Wij zijn al een tijdje fan van Bruce Springsteen. Zijn muziek blijft ontzettend sterk en ook zijn liveoptredens zijn legendarisch. The Boss weet nog lang niet van ophouden. Zo begon hij 3 oktober 2017 aan een concertreeks op Broadway. Binnenkort kunnen wij het op Netflix bewonderen. 

De concertreeks zou eigenlijk maar 8 weken duren, dat liep effe anders dan verwacht. Bruce staat daar namelijk nog steeds op de planken in New York. Op 15 december moet het dan toch klaar zijn. Dat komt goed uit, want Netflix brengt die dag erna het concert uit.

Een persoonlijke en intieme kennismaking met The Boss

De trailer is in ieder geval al heel erg mooi. Dichterbij Springsteen zullen we ongetwijfeld niet komen. Het is zijn pure verhaal, zonder grote grote band of andere opsmuk. Enkel met een gitaar en vleugel binnen handbereik staat hij op het podium. Het staat bijna in contrast met de grootse concerten met zijn E-Street Band. Zo hebben wij The Boss nog niet eerder gezien. Hijzelf gaf nog een statement over het gehele gebeuren: “Ik wilde een aantal shows geven die heel persoonlijk en intiem zouden zijn. We kozen voor dit project in Broadway, omdat zo’n schitterend oud theater precies de setting was die ik voor voor ogen had. Het Walter Kerr Theatre met 960 stoelen, op een of twee plekken na, de kleinste zaal is waar ik de afgelopen veertig jaar heb gespeeld.” Door middel van persoonlijke anekdotes verhalen rijgt de iconische zanger het geheel aan elkaar. Zo heeft hij het over zijn jeugd in Asbury Park, Amerika, politiek en zijn moeder.

Lp en cd

Naast de release op Netflix verschijnt er ook een dubbel-cd en  een 4-lp-box van de concertreeks in New York. Vanaf 16 december kun je ‘Springsteen on Broadway’ zien op Netflix. Mocht je nog niet zo bekend zijn met de muziek van Bruce Springsteen, dan is dit de kans.

Humo

Reageer op artikel:
‘Springsteen on Broadway’ verschijnt deze week op Netflix
Sluiten