Sportschooldieren: spaar ze allemaal!

thomas 1 jan 2016 Entertainment

We kennen ze allemaal: de typerende stereotype sportschooltypes. Ze zitten overal, alsof ze zich massaal in kuddes inschrijven via een Groupon dealtje, of als een plaag langs de fitnessakkers trekken ofzo. Ach, hoe dan ook, ze maken de boel wel gezellig om naar te kijken tijdens het bankdrukken. En er zit natuurlijk een mooi kwartetspel in! Spaar ze allemaal! Astublieft: hier de eerste zes.

Het Cardiokonijntje
Wat is het allerbelangrijkste in de sportschool? Juist! Matchende truitjes, broekjes, sokjes en schoentjes. In het algemeen zijn cardiokonijntjes te herkennen aan zwart-roze kleding en een petje met een paardenstaart erdoor, en zoals het eerste gedeelte van de naam al zegt, door het feit dat ze niets anders doen dan op de crosstrainer huppelen.  En het tweede gedeelte van de naam: ze komen in kuddes en planten zich snel voort. In de regel zijn cardiokonijntjes een kilo of honderd lichter dan het meisje op het plaatje, dus pak die kans!

Zweetkees
Wat doe jij met een shirt waarin je keihard gesport hebt? In de was gooien! Maar Zweetkees niet. Zweetkees draagt hem gewoon nog een keer. Want er zijn veel ergere dingen dan een naar oud- zweet stinkend shirt.

Meneer Wifebeater
Niet alleen vernoemd naar de tanktops die hij draagt, maar ook naar het gedrag waarmee hij vanwege zijn ‘roid rage’ (extreme woede-aanvallen wegens verboden sportmiddelen) door de wijkagent in de gaten wordt gehouden. De Wifebeater is die brullende hardcore gewichtheffer met een knalrode kale kop en dikke kloppende aderen op zijn voorhoofd. De prijs voor een mooi lichaam is soms een knallelijke vochtkop, blijkt maar weer. Ons advies: blijf ver weg van anabole steroïden. Al is het alleen maar om je zak op formaat te houden.

Motivatie Meisjes
Facebook staat er tegenwoordig vol mee: fitnessfreaks met hun motivatieplaatjes die ’s ochtends om 06:30 al ‘go hard or go home’ roepen. Drie keer op een dag trainen, Crossfitten en een leger aan personal trainers aan hun zijde: motivatie hebben deze meisjes zeker. Resultaat, da’s een tweede. Hoe dan ook: wij gaan liever ‘home’.

Koos Werkloos
Tussen negen en vijf is het bijna stil in de sportschool. Bijna. Want het gehijg van Koos Werkloos resoneert over de rubberen anti-schok vloeren, langs de plastieken machines en via de metalen airco’s naar buiten.

De Dorpsgek
Want ook de Dorpsgek moet aan z’n cholesterol denken! Naakt  wanneer het niet moet, blijf te lang hangen en stinkt naar rare gedwongen medicatie? Dan heb je te maken met De Dorpsgek!

Reageer op artikel:
Sportschooldieren: spaar ze allemaal!
Sluiten