Nu het vervolg op Trainspotting, de iconische film uit de jaren ’90,  een enorm succes is geworden fantaseert regisseur Danny Boyle al hardop over een derde film. De films, naar de boeken van cultschrijver Irvine Welsh, gaan over een groep vrienden uit de onderklasse van een klein plaatsje in Schotland. Met uitzondering van Francis Begbie gebruiken ze allemaal heroïne in de eerste film. Begbie haalt zijn genot uit geweld. Zeg maar gerust dat hij verslaafd is aan geweld. Bovendien is hij nooit bang wat hem levensgevaarlijk maakt.

In beiden Trainspotting-films zijn wij een groot fan van acteur Robert Carlyle als Francis Begbie. Hij speelt de agressieve, norse psychopaat op hilarische wijze en is zo nu en dan angstaanjagend. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat Boyle overweegt om het boek Blade Artist te laten verfilmen. Dit boek gaat vooral over Begbie en zit qua chronologie tussen de twee reeds gemaakte films. Dat moet ook wel, want het personage wordt aan het einde van T2 in een zwaarbewaakte gevangenis geplaatst. Regisseur Danny Boyle zegt hierover tegen The Hollywood Reporter: “Je kan het geen Trainspotting 3 noemen. Hoewel sommige karakters uit eerdere films wel in het verhaal voorkomen, is het eigenlijk een soloverhaal. Je zou het een spin-off kunnen noemen.” Hij heeft al aangegeven niet van plan te zijn de film zelf te regisseren maar de film te willen produceren.

Ook Robert Carlyle ziet het idee wel zitten: “We [Danny en ik] hebben het erover gehad, en ik ben zeker bereid hier aan mee te werken. Misschien krijgt het verhaal van Begbie dus nog een staartje”, liet hij The Hollywood Reporter weten. Tegen The Guardian gaat hij dieper op zijn personage in: “In T2 zie je voor het eerst een andere kant van deze gast. Het heeft iets emotioneels. Hij is stiekem in staat meer te voelen dan alleen woede. Ik ben blij dat we dat element van Begbie hebben kunnen laten zien.”

We kunnen niet wachten op meer van dit:

The Hollywood Reporter